Reobri al bany el nord de la platja dels Peixets, a Alboraia, mentre que la part sud i la de Port Saplatja seguiran tancades

Les platges les tancaren al bany el dimecres 10, ja que les anàlisis rutinàries van donar positiu en el bacteri E. coli, que és nociu per a l’ésser humà

Imatge d'arxiu de la platja dels Peixets d'Alboraia
Imatge d'arxiu de la platja dels Peixets d'Alboraia / Google Street View
18 de juliol 2024 - 19:40

La zona nord de la platja dels Peixets, a Alboraia, tornarà a estar oberta al bany des d’este divendres, 19 de juliol, després d’haver estat nou dies tancada, des del dimecres 10 de juliol, per la presència del bacteri E. coli. Així ho ha informat l’Ajuntament en el seu compte d’X (antic Twitter), en un missatge en què ha notificat el descens dels paràmetres microbiològics. Pel que fa al sud de la platja dels Peixets (zona canina inclosa) i la del nord de Port Saplatja, continuaran tancades fins que acabe l'episodi de contaminació.

Les platges les tancaren al bany dimecres passat, ja que les anàlisis rutinàries van donar positiu en el bacteri E. coli, que és nociu per a l’ésser humà. Segons va informar a À Punt el socorrista Mario Valera, pot “causar vòmits o diarrea”, i per això no es permet el bany mentre està present en l’aigua. 

L'Ajuntament assegura que no és un problema exclusiu de les platges, sinó de la séquia, i que en el passat també ha afectat altres poblacions. Per això demanen una reunió conjunta amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) per tal de trobar-hi una solució.

També et pot interessar

stats