Reobrin al bany les tres platges de València afectades pel vessament

Els arenals de l’Arbre del Gos, la Garrofera i el Saler es van obrir dijous als usuaris, però es mantenia la prohibició d’entrar a l’aigua 

Torna a quedar autoritzat el bany en les tres platges del sud de València afectades pel vessament
Torna a autoritzar-se el bany a les tres platges del sud de València afectades pel vessament / EFE
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de juliol 2024 - 12:53 Actualitzat: 19 de juliol 2024 - 14:22

Les tres platges del sud de València afectades pel vessament que es va detectar dimarts ja s’han reobert al bany. L’Ajuntament ha retirat la bandera roja que prohibia endinsar-se a la mar de les platges del Saler, la Garrofera i l'Arbre del Gos, que es van reobrir als usuaris este dijous, però s'hi mantenia la prohibició del bany fins que arribaren les últimes anàlisis de l’aigua, tot i que les primeres inspeccions havien descartat que la substància haguera contaminat l'aigua. 

L'alcaldessa de València, María José Catalá, que ha visitat la platja amb la regidora de Platges, Mónica Gil, ha anunciat que els resultats de les anàlisis de la qualitat de l'aigua manifesten que el vessament "ha sigut totalment eliminat i retirat". “L'aigua està totalment exempta d'hidrocarburs i, per tant, la qualitat és òptima per a poder banyar-s'hi”, ha afegit.

Mentre es recupera la normalitat als arenals, la investigació per a determinar d’on va eixir exactament la substància negra i densa, que conté fuel i olis, segons va detallar este dijous la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, continua. Es presumeix que esta substància pot vindre d’un vaixell, però caldrà esperar als informes per a conéixer els detalls que permeten arribar a una conclusió.

En l’àmbit judicial, també continua la investigació d’ofici que ha obert la Fiscalia de Medi Ambient per a intentar esclarir responsabilitats de qui va provocar que vora 3,5 metres cúbics de residus acabaren tenyint de negre quasi tres quilòmetres de platja.

L'alcaldessa ha anunciat la voluntat de l'Ajuntament de participar en les accions judicials dirigides a determinar la responsabilitat del vessament de fuel. “Des de l'Ajuntament, traslladarem a la Fiscalia tota la documentació de la qual disposem. Volem participar en la denúncia i perseguir el responsable d'este vessament perquè assumisca tota la responsabilitat”, ha afirmat. 

Durant vora 48 hores, un desplegament d’operaris s’ha encarregat de retirar a mà les restes que han mantingut tres dies tancades al bany les platges més pròximes a l’Albufera. 

També et pot interessar

stats