Reobrin la investigació per la solsida de l’edifici de la urbanització Font Nova de Peníscola l’agost de 2021

Els magistrats creuen que és necessari fer un nou informe per a determinar si la humitat és un factor persistent en la zona i que s’hauria d’haver previst en el projecte de construcció 

Imatge d'arxiu de l'edifici esfondrat de Peníscola
Imatge d'arxiu de l'edifici que va caure / À Punt NTC

La secció segona de l'Audiència de Castelló ha reobert la investigació per la solsida d'un edifici de la urbanització Font Nova de Peníscola ocorregut el 25 d'agost de 2021, en el qual van caure 18 dels 55 apartaments i van morir dos persones, una mare i un fill. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana este dimarts, s’estima així el recurs d'apel·lació interposat pels denunciants contra el sobreseïment provisional de la causa, acordat pel jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Vinaròs el passat 21 de febrer i que revoca ara per considerar-lo prematur.

Ara, l'Audiència entén que el jutjat instructor ha de practicar algunes diligències sol·licitades per les parts perquè són "útils i pertinents per al total esclariment dels fets". En concret, els magistrats creuen que és necessari que es faça un informe pericial que servisca per a contrastar un altre anterior i determinar si la humitat és un factor persistent en la zona on estava l'edifici que s’hauria d’haver previst en el projecte de construcció i els materials que es van usar.

Igualment, es refereixen a la sol·licitud de les parts de requerir a un arquitecte perquè ratifique en el jutjat l'informe que va fer sobre les causes del col·lapse de l'immoble i que aclarisca si va poder ser conseqüència d'una mala praxi constructiva, entre altres extrems. No obstant això, l'Audiència entén que és “prematura” també la sol·licitud dels apel·lants perquè declaren com investigats els arquitectes, els aparelladors i responsables de l’empresa promotora i constructora de l'edifici sinistrat.

Així mateix, les cinquanta famílies que hi vivien han anat denunciant que, tres anys després, encara no han rebut cap compensació econòmica de les asseguradores per la judicialització del procés. Mentrestant, l’accés a la urbanització Font Nova continua tancat i les persones afectades encara esperen saber quin va ser l'origen del sinistre.

També et pot interessar

stats