Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Rep l'alta un dels cinc ferits del Medusa Festival que quedaven hospitalitzats

Hi ha quatre persones més ingressades amb fractures de diversa índole, repartides entre els hospitals de Sagunt, Sant Joan d'Alacant, Clínic de València i la Ribera

Imatge exterior de l'escenari principal del Medusa / Natxo Frances (Efe)

Una de les persones que quedaven hospitalitzades després de resultar ferides en caure diverses estructures dels escenaris del Medusa Festival de Cullera a causa del vent ha rebut l'alta aquest dilluns. L'accident va provocar la mort d'un jove de 22 anys i 32 persones van haver de ser ateses en diversos hospitals valencians.

La Conselleria de Sanitat Universal ha explicat que encara queden quatre persones més hospitalitzades, repartides als hospitals de Sagunt, Sant Joan d'Alacant, Clínic de València i la Ribera. Els cinc joves ferits presentaven fractures de diversa índole després que el fort vent provocara la caiguda de parts de l'escenari principal. La més greu és una jove de 19 anys que ha patit una fractura en la columna vertebral i que està ingressada a l'hospital d'Alzira.

Aquests fets van portar l'organització a cancel·lar el festival i el jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sueca ja ha obert les investigacions pertinents per a aclarir l’ocorregut. De fet, dues de les persones ferides la matinada de dissabte han presentat una denúncia, i la xifra podria augmentar en les pròximes hores.

Podria haver-se evitat?

La Guàrdia Civil i el jutjat de Sueca instrueixen diverses perquisicions per a aclarir què va ocórrer en el festival i determinar si es podia haver evitat. Aquest dilluns s'ha començat a desmuntar l'estructura que no va suportar la força del vent, després que els investigadors hagen revisat els diferents elements que van caure. Aquestes construccions i l'informe de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) són claus en la investigació.

Hi ha dues preguntes fonamentals a l'hora de buscar responsabilitats: primer, si les construccions complien la normativa de resistència. Es van desprendre elements de l'escenari, i el vent va tombar, per exemple, la portada del recinte. Segons l'organització i l'Ajuntament, tot era correcte. Però, aleshores, havia de suportar les ratxes de vora 80 quilòmetres per hora d'aquella matinada. Caldrà investigar, per tant, si el vent real va ser encara més fort.

L'altre punt conflictiu: coneixia l'organització el perill meteorològic, i podria haver suspés l'esdeveniment? Pel que sembla, dissabte de matinada va tindre lloc un esclafit tèrmic, un fenomen que es forma de manera molt ràpida i que és molt difícil de preveure amb certesa. Tot i això, de matinada l'Aemet va advertir en Twitter que s'estaven produint forts vents en diverses zones costaneres.

També et pot interessar