S'amplia la recerca de la dona amb Alzheimer de Sollana desapareguda fa tres mesos i mig

Vora 300 persones participen en les dos jornades de rastreig que es fan a la zona rural d'Alboraig en què se li va perdre la pista

S'amplia la recerca de la dona a la zona rural d'Alboraig en què se li va perdre la pista / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de setembre 2024 - 12:03 Actualitzat: 15 de setembre 2024 - 20:33

Este dissabte s'ha représ a Alboraig (Foia de Bunyol) la cerca de Josefa Estarelles (Paquita), la dona de Sollana (Ribera Baixa) de 79 anys i amb principi d'Alzheimer que va desaparéixer el passat 30 de maig.

Vora 300 voluntaris, en col·laboració amb l'associació Guàrdies Civils Solidaris i la Plataforma de Cerca de Desapareguts i Rastreig de Persones, participen este dissabte i diumenge en el rastreig, en el qual s'estan utilitzant drons, robots aquàtics, detectors de metalls i vehicles totterreny, entre altres. La família va sol·licitar fa diversos dies i via internet la col·laboració de voluntariat per a fer una nova batuda durant este cap de setmana i tractar de localitzar el cos de la dona. Per a esta batuda s'han establert set sectors de recerca de mil metres de diàmetre a partir dels llocs on se la va veure per última vegada o dels objectes que s'han anat trobant des d'aleshores, segons indica el president de l'Associació de Guàrdies Civils Solidaris, José Cabrera.

Durant estos tres mesos i mig que han passat des de la seua desaparició, la família ha continuat buscant-la interrompudament. De fet, la troballa el 13 de juliol del cabasset de Paquita a una distància considerable del punt on va desaparéixer ha sigut clau per a obrir una nova etapa en el cas. "A partir d'ahí, la zona de cerca, que era molt àmplia i d'orografia complicada, va quedar molt delimitada i la Guàrdia Civil va tornar a reactivar les tasques d'investigació i seguiment", explica Juan Carlos Vera, nebot de Paquita i portaveu de la família.

Al punt de control s'han habilitat carpes des d'on coordinar les actuacions i fer un seguiment de les zones rastrejades pels voluntaris en tot moment. "Hem classificat els grups segons les diferents capacitats físiques: des de muntanyencs fins a senderistes, o inclús gent que només pot fer de suport o logística", detalla Vera. "A cada grup se li ha assignat una zona per a poder fer una cobertura total a partir del punt on estava el cabasset", ha afegit.

Josefa va desaparéixer en una zona rural del municipi de la Foia de Bunyol i la recerca es va centrar en el seu moment en una àrea en direcció a Torís (Ribera Alta), en un territori que comprén zones de cultius, zones forestals i altres àrees de barranc.

El dispositiu va desplegar aleshores drons, una aeronau, un helicòpter, bombers, agents forestals, guàrdies civils i huit gossos de rastreig amb sis guies canins; però, a pesar dels esforços i els mitjans utilitzats, no van poder trobar la dona.

També et pot interessar

stats