Els responsables de les plantilles docents d'Educació dimiteixen després del revés del TSJCV

El conseller Rovira desvincula de la sentència la cessació de la directora general, Sonia Sancho, i el subdirector, José Pascual, i assegura que volien deixar els càrrecs des de l'estiu per l'herència "caòtica" del Botànic

Una classe d'una escola
L'aula d'una escola / Iván Terrón (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 d'octubre 2024 - 12:19 Actualitzat: 17 d'octubre 2024 - 15:10

La directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, i el subdirector de Personal Docent, José Pascual Hernández, han renunciat als seus càrrecs, segons han confirmat este dijous fonts de Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació. La marxa dels dos responsables ocorre just després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSCJV), que paralitza definitivament els canvis que plantejava el Consell del PP en les plantilles del professorat valencià.

No obstant això, des del departament que dirigeix José Antonio Rovira precisen que tant Sancho com Pascual volien anar-se'n després de les adjudicacions docents del juliol passat, però que el conseller els va demanar que aguantaren a principi de curs perquè el procés havia eixit bé i és llavors quan s'evidencien els resultats.

Les mateixes fonts han assenyalat que la renúncia no es deu, encara que haja coincidit en el temps, a la decisió del TSJCV de suspendre cautelarment la denúncia de la Generalitat dels acords subscrits per Educació amb els sindicats el juny de 2023 —quan estava en mans del govern del Botànic— i les instruccions aprovades eixe mateix mes per a definir les plantilles de professorat en els centres educatius. Este dimarts, a més d'acceptar la suspensió cautelar i impugnar la taula sectorial on es va negociar, l'alt tribunal ha ratificat la paralització en rebutjar el recurs de reposició presentat per Educació.

Els acords signats amb l'anterior govern del Botànic suposaven un augment de les plantilles docents dels centres de 5.200 professors —que havia d'implementar-se en dos anys—, de manera que el 70% del professorat estaria cobert en el curs 2023-24 i el 30% restant, en el següent. Però l'actual Consell de Carlos Mazón els va recórrer en considerar que no s'havia ponderat prou els interessos públics i de tercers implicats. Argumentava en el recurs als tribunals que no s'havia ponderat prou els interessos públics i de tercers implicats en l'adopció de la mesura, però finalment el TSJCV el va desestimar.

Ara, la intenció de la Conselleria d'Educació és que els nous responsables de la direcció general i la subdirecció de personal docent siguen nomenats en qüestió de dies.

L'oposició atribueix les dimissions al "trasbals" judicial del TSJCV

Independentment del que assegura la Conselleria, tant PSPV com Compromís han atribuït les dos dimissions al "trasbals" del TSJCV sobre l'acord de plantilles. El portaveu socialista d'Educació, José Luis Lorenz, ha celebrat que, "per fi", l'Administració autonòmica "fa cas a les demandes de la comunitat educativa" que defén el seu partit i ha recordat que havien demanat la dimissió de la directora general després del "fiasco" que ha suposat la paralització dels canvis en els equips decents dels col·legis valencians. El portaveu educatiu de Compromís, Gerard Fullana, ha anat més lluny en afirmar que este revés judicial hauria de comportar el cessament de Rovira. "El caos en la gestió, les mentides i la persecució en la comunitat educativa és insostenible", ha assenyalat el diputat, que ha remarcat que "l'únic camí" és la dimissió del conseller popular perquè la "inestabilitat" en el departament que encapçala és "una constant".

Per la seua banda, Rovira ha insistit a emmarcar les renúncies de la directora general i el subdirector de Personal Docent en els "disgustos" que havien experimentat en l'últim any per "l'herència" que "va deixar el Botànic" amb un inici de curs "caòtic". L'any passat els dos "van tindre un inici de curs amb molts problemes i caòtics" que "ens va deixar l'anterior govern" i que els va provocar "un desgast", ha reiterat el conseller, que ha afegit que tant un com l'altre li van comunicar "fa uns mesos" que "volien descansar" perquè "havia sigut un any excessivament intens". Els dos ja ex alts càrrecs "són inspectors d'Educació de València i havien tingut un any de molts disgustos" per "tota l'herència que, a cosa feta, ens va deixar el Botànic", ha criticat.

El dirigent popular ha explicat que ell els va demanar aleshores que "aguantaren un poc" perquè es preveia que "enguany eixiria bé". Llavors, ha agregat, "les adjudicacions van eixir dins del termini i en la manera corresponent al juliol, perquè les vam fer nosaltres" i després es va considerar que "era el moment del canvi amb el curs ja iniciat".

També et pot interessar

stats