El restaurant Origen de Carcaixent rep la seua primera estrela Michelin
El cuiner valencià Álex Vidal ha pujat a l'escenari amb el següent missatge: "Renaixerem del fang. Força València"
El restaurant Origen de Carcaixent (Ribera Alta) ha rebut este dimarts la seua primera estrela Michelin durant la gala del reconeixement gastronòmic a Múrcia. El cuiner Àlex Vidal ha replegat l'estrela amb un missatge cap als pobles afectats per la DANA.
"A Carcaixent, coneguda popularment com el bressol de la taronja, el xef Álex Vidal s'ha proposat desgranar les virtuts de la cuina valenciana i els secrets gastronòmics de la regió. La seua proposta incideix en els productes ecològics autòctons i en els sabors que parlen de la identitat local", ha explicat l'organització quan ha anunciat l'estrela per a Vidal.
El valencià ha pujat a l'escenari amb una samarreta negra amb el següent missatge: "Renaixerem del fang. Força València". El cuiner ha volgut retre homenatge al poble valencià després de la tragèdia, un gest que ha rebut l'aplaudiment del públic a Múrcia.
La DANA ha marcat la cerimònia gastronòmica d'enguany, sobretot, gràcies a les intervencions dels cuiners Ricard Camarena, Begoña Rodrigo i Quique Dacosta, que han demanat la col·laboració ciutadana amb els afectats. Tots tres han explicat l'inici d'una campanya per a ajudar a persones i empreses amb menys de deu treballadors, "que són les que aporten el teixit econòmic als pobles xicotets que han patit en esta tragèdia", com ha explicat Camarena.
"El canvi climàtic és una realitat i nosaltres l'hem viscut en primera persona", ha afegit Dacosta.