La paralització de Janssen afecta l'arribada de 15.600 vacunes previstes a la Comunitat Valenciana
La Conselleria de Sanitat Universal mantindrà durant aquesta setmana el ritme de vacunació previst, amb l’administració de 213.000 dosis de vacunes.
La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública mantindrà durant aquesta setmana el ritme de vacunació previst que contempla l’administració de 213.000 dosis de vacunes contra la Covid-19 des del 12 al 18 d'abril.
Així ho ha anunciat en un comunicat després que la farmacèutica Johnson & Johnson comunicara que endarrerirà l’enviament de la vacuna Janssen a Europa fins que l’Agència Europea del Medicament finalitze la investigació sobre els casos de tromboembolisme en persones vacunades amb ella als Estats Units.
Aquest dimarts estava prevista l’arribada a Espanya de més de 150.000 dosis de la vacuna de Janssen, de les quals unes 15.600 estaven destinades a la Comunitat Valenciana, però la farmacèutica ha paralitzat el seu enviament temporalment.
De moment, a la Comunitat Valenciana han arribat 14.500 dosis de la vacuna d’AstraZeneca, una xifra inferior a la prevista, però que no suposarà un canvi en el ritme de vacunació, ja que es continuarà inoculant amb les altres vacunes de què disposa la Generalitat. Per això, assegura Sanitat, aquesta setmana es podran administrar les 70.000 dosis del fàrmac que estaven previstes.
A més, també aquesta setmana han arribat a la Comunitat Valenciana més de 125.000 dosis de la vacuna de Pfizer, i de la vacuna de Moderna es posaran 17.000 dosis.
Ajornada l'entrega de Janssen
La farmacèutica Johnson & Johnson ha anunciat aquest dimarts que ajornarà l’entrega de la vacuna de Janssen a Europa després que els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC) i l'Agència d'Aliments i Medicaments (FDA) dels Estats Units hagen recomanat que se suspenga l'ús de la vacuna contra la Covid-19 a causa de sis casos de tromboembolisme que s’han donat entre persones que l’havien rebuda.
"Hem estat revisant aquests casos amb les autoritats sanitàries europees i hem pres la decisió de retardar proactivament el repartiment de la nostra vacuna a Europa", ha informat la companyia en un comunicat.
L'Agència Europea del Medicament (EMA), per la seua banda, ha informat que està investigant encara aquests casos de coàguls detectats als Estats Units i ha advertit que “actualment no és clar si existeix una associació causal” entre la vacuna i aquestes afeccions.
Una portaveu de l'agència ha assegurat, en declaracions a Efe, que el comité de seguretat (PRAC) de l'EMA ha iniciat “una revisió d'un senyal de seguretat” en relació amb aquests casos, però la recerca continua en marxa i l’EMA decidirà si pot ser necessària una acció reguladora quan arribe a unes conclusions científiques.
A més, ha recordat que els casos que investiga han sigut detectats als Estats Units, on aquesta vacuna s’ha utilitzat amb una autorització d'ús d'emergència.