Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Roca Samper confessa el blanqueig de diners en Emarsa

El que va ser cervell financer de la trama declara que desconeixia que eren fons públics i nega que cobrara comissions.

VÍDEO | Roca Samper confessa el blanqueig de diners en Emarsa

El cervell d'Emarsa, Jorge Ignacio Roca Samper, ha confessat a l'Audiència Nacional el blanqueig de diners presumptament saquejats a la depuradora de Pinedo. 

Roca Samper, que va estar quatre anys fugit de la justícia, s'ha presentat al juí que s'ha iniciat aquest divendres amb ferides a la cara i un ull morat, i ha declarat que el seu paper en la trama era ingressar una quantitat de diners determinada a José Luis Sena, proveïdor d'Emarsa. Segons ha explicat al tribunal, aquesta mateixa xifra li la tornaven en metàl·lic quan ell anava a València. 

El líder financer de la trama ha dit que desconeixia que es tractara de fons públics i ha negat que cobrara comissions, ja que els favors es tornaven amb sopars i dinars. Roca Samper ha afirmat que la relació amb els caps d'Emarsa va acabar el 2010, quan es va quedar sense efectiu i no era possible "l'intercanvi de cromos". 

L'Audiència Nacional el jutja per blanqueig de capitals a Andorra, ja que va obrir un compte on va transferir 690.000 euros. Fa ara un any el van condemnar a set anys de presó. A banda de Samper, hi ha tres acusats més: Vicente Gil Usedo i els fills d'aquest últim, Vicente i María Gil Blay. Cadascun d'ells s'enfronta a cinc anys de presó, al pagament d'una multa d’1,9 milions d'euros i una inhabilitació especial durant set anys per a l'exercici de la indústria i el comerç.

Precisament, en el reportatge d'investigació sobre els negocis il·legals de la família Blasco, que va emetre fa uns mesos À Punt, Roca va explicar amb tot detall quin era el modus operandi per a blanquejar els diners del cas Emarsa i com acabaren en comptes de França i Malta. 

El cas Emarsa es va obrir el 2010 per a investigar el suposat saqueig de l'empresa pública amb el mateix nom, gestora de la depuradora de Pinedo, i va derivar en una trentena d'imputacions en diferents peces pel desviament de 23,5 milions d'euros.

També et pot interessar