Russafa serà el primer barri de València amb prioritat per a les bicicletes

El trànsit rodat quedarà limitat a 20 km/h a la zona acotada

Un carrer del barri de Russafa
Un carrer del barri de Russafa / Shutterstock

Russafa serà el primer ciclobarri de València. Ho ha anunciat este dijous el regidor de Seguretat i Mobilitat de la ciutat, Jesús Carbonell, que ha presentat la iniciativa destinada a reforçar la convivència entre les bicicletes i els cotxes particulars. Així, els ciclistes tindran prioritat en les calçades d'esta zona residencial i el trànsit rodat quedarà limitat a vint quilòmetres per hora.

"El concepte de ciclobarri permet aplicar mesures per al foment de l'ús de la bicicleta en àrees residencials com Russafa, que té una cobertura escassa de carrils bici i, a més, limitacions d'espai en la calçada per a ampliar i millorar els ja existents", ha explicat Carbonell.

Els treballs de senyalització s'estan duent a terme al llarg d'esta setmana, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat i impliquen que ningú podrà circular pel carrer a més de vint quilòmetres per hora. Quan acaben les tasques, quedaran acotats els límits del ciclobarri, que abastarà les vies compreses dins del perímetre format per l'avinguda del Regne de València, els carrers de Matíes Perelló, Centelles, Filipines, Gibraltar i la Gran Via de Germanies. Es col·locaran senyals verticals als accessos per a advertir la ciutadania que està entrant al ciclobarri, dels límits de velocitat establerts i de la prioritat de la bici. La senyalització horitzontal en tot l'espai interior servirà per a reforçar els advertiments.

Es crearan, d'altra banda, noves connexions entre el carril bici del carrer de Filipines i els carrers de Literat Azorín, Puerto Rico i Buenos Aires mitjançant trams unidireccionals. Es reforça, a més, la inclusió al ciclobarri de les connexions entre Regne de València i els carrers del Doctor Sumsi i del Pintor Salvador Abril.

Amb l'objectiu d'augmentar la permeabilitat de la mobilitat ciclista i connectar la zona amb el carril bici de l'avinguda de Peris i Valero, s'estableixen com a nous ciclocarrers els trams dels carrers de Sueca, Cadis, Mestre Aguilar, Pintor Salvador Abril, Doctor Sumsi, Lluís de Santàngel i Aleixandre VI, que estan situats entre Centelles, Maties Perelló i Peris i Valero.

D'altra banda, a causa de la demanda d'estacionament de la zona i amb el propòsit de calmar el trànsit rodat dins del barri, s'implantarà una banda d'estacionament regulat de rotació en cordó —zona blava— al carrer de Filipines, entre Literat Azorín i Buenos Aires, en sentit cap a Gibraltar, per a evitar que els conductors hi entren a buscar aparcament. S'amplien, per tant, vint noves places disponibles.

També et pot interessar

stats