S'imposen més de 4.000 polseres de control telemàtiques als maltractadors enguany

La presidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del CGPJ, Ángeles Carmona, ha destacat que aquesta és una eina “molt exitosa”

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

La presidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Ángeles Carmona, ha xifrat en més de 4.000 les polseres de control telemàtic imposades a maltractadors enguany.

En aquest sentit, ha indicat que aquest dispositiu de seguiment de les ordres de protecció és una eina que ha resultat ser "molt exitosa" i ha precisat que la imposen els jutges i jutgesses, però les gestiona el Ministeri d'Igualtat des de la Delegació del Govern contra la violència de gènere.

En total, a uns dies que concloga el 2023, s'han comptabilitzat 55 dones feminicidis en mans de la parella o exparella, sis més que en tot el 2022 i 1.237 des del 2003, quan es van començar a recopilar dades. "Aquesta és una xifra absolutament intolerable en tot cas, però és que a més supera les xifres d'assassinats dels anys anteriors. I en aquest sentit, estem preocupats", ha remarcat Carmona.

En aquest sentit, ha explicat que des de l'observatori analitzaran "d'un en un" cada cas per a veure si poden proposar "alguna mesura" per a "evitar" i "aconseguir" que no existisquen víctimes de violència de gènere. En tot cas, ha demanat a totes les institucions que continuen treballant "amb ànim i amb esperit d'autocrítica".

A més, ha sol·licitat novament que es reedite el pacte d'estat contra la Violència de Gènere, "que es tornen a posar mesures de coordinació i mesures de suport i acompanyament a les víctimes i que, per descomptat, torne a haver-hi un consens polític". En aquest sentit, ha subratllat que "l'Estat és responsable del sofriment de les famílies, de les dones que són víctimes i dels xiquets".

Igual que va fer la ministra d'Igualtat, Ana Redondo, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, recentment, ha apel·lat també al voltant de les víctimes de violència de gènere perquè ho denuncie. "Aquests delictes són delictes públics, perseguibles d'ofici i qualsevol persona pot denunciar-ho", ha recordat. 

També et pot interessar

stats