Sanitaris demanen un protocol d’actuació per als casos de submissió química

Demanar ajuda, no quedar-se a soles i anar ràpidament a un centre sanitari són algunes de les recomanacions bàsiques que fan els experts

Públic durant un concert / À Punt NTC

El degoteig de joves que denuncien que les han punxades en zones d'oci no para de créixer. Només els últims dies hi ha constància almenys de huit casos a la Comunitat Valenciana, però en cap no s'han trobat substàncies que pogueren causar submissió química, perquè en una analítica convencional no es detecta. Veus expertes aconsellen que, si hi ha sospites, cal avisar el jutjat de guàrdia.

Demanar ajuda, no quedar-se a soles i anar ràpidament a un centre sanitari són algunes de les recomanacions bàsiques. Els sanitaris també aconsellen fer un seguiment de les persones que denuncien una punxada per si s'hagueren contagiat d'altres malalties. Eva Ibeas, metgessa de la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva del CS de l'Alfàs del Pi, parla del tema davant de les càmeres d’À Punt NTC: “Demanem que la Conselleria facen un protocol amb experts i marquen els passos que hem de seguir als hospitals”.

Per a evitar la violència sexual per submissió química, l'Ajuntament d'Alacant ha fet una campanya d'informació amb cartells a les parades del TRAM i els autobusos urbans, en què s’informa de com actuar en aquests casos.

També et pot interessar

stats