Sanitat anima a vacunar-se davant de l’ascens dels casos de grip i covid

Des del 4 de desembre qualsevol persona pot demanar cita al centre de salut, però les inoculacions contra la covid s’han frenat

No covid
Imatge d'arxiu de la preparació d'una dosi d'una vacuna / À Punt NTC

La directora general de Salut Pública, Ruth Usó, ha animat la població a continuar vacunant-se contra la grip, la covid i el virus respiratori sincitial (VRS), davant del descens de les temperatures i una situació d’“ascens de l'onada epidèmica anual” dels virus respiratoris aguts, que “encara no ha arribat al pic”. Amb dades d’aquest mateix dimecres, les infeccions per covid han pujat un 83% i les de grip, un 183%. Per això, la Conselleria de Sanitat considera que vacunar-se és més que un bon consell.

Segons ha explicat Usó, l'onada epidèmica anual dels virus respiratoris aguts està en ascens des del mes d'octubre, però encara no s'ha arribat al pic, i per això és important vacunar-se per a previndre els contagis. “És la millor manera de protegir-nos i evitar possibles complicacions”, ha afirmat. Així mateix, ha incidit en la importància de protegir les persones del nostre voltant, sobretot les que són vulnerables o tenen patologies cròniques”.

També ha recordat que la vacunació contra la grip no només ajuda a controlar la tendència de la corba epidèmica actual, sinó també a previndre una possible segona corba, que sol aparéixer el mes de febrer. Des que va començar la campanya de vacunació, el 16 d'octubre, s’han administrat 1.015.727 dosis de la vacuna contra la grip, 756.369 dosis de la vacuna contra la covid i més de 25.000 contra el virus respiratori sincitial (VRS).

Malgrat que en el seu moment la vacuna contra la covid va ser rebuda amb aplaudiments i s'estima que va salvar vint milions de persones a l'any, tres anys després la vacunació s'ha frenat. Enguany la vacunació de reforç anticovid s'ha dirigit a grups de risc i majors de seixanta anys i, de moment, el 47% d'aquestes persones s'han vacunat a la Comunitat Valenciana. És un percentatge més alt que el del conjunt de l’Estat (45%), però molt lluny de les dades el primer any, superiors al 90%. De fet, s’ha observat que, com més jove és la persona, menys es vacuna. Una altra dada que preocupa la Conselleria de Sanitat: hi ha un 20% de persones que es vacunen de grip, però no de covid.

Davant d'aquestes xifres, el departament que dirigeix Marciano Gomez no dubta d'animar a vacunar-se de totes les malalties respiratòries i aquest mateix dimecres ha iniciat un enviament massiu d'SMS a població en general. En aquest sentit, Usó ha recordat que des del 4 de desembre la vacunació està oberta a tota la població, i totes les persones poden sol·licitar cita al centre de salut corresponent per a vacunar-se.

També et pot interessar

stats