Sanitat vol personar-se contra un home acusat de pegar a una anestesista a l'Hospital Baix Segura d'Oriola
Personal del centre sanitari es concentrarà este migdia en repulsa de "l'agressió covarda" patida per una de les facultatives mentre feia la seua faena
La Conselleria de Sanitat demanarà personar-se com a acusació particular contra un home que suposadament va pegar una punyada en la cara a una anestesista de l'hospital comarcal del Baix Segura, a Oriola, el 28 d'agost. El presumpte atacant és el pare d'un pacient menor a qui havien intervingut quirúrgicament en el mateix centre.
Segons ha explicat a EFE la secretària general comarcal de Sanitat de CCOO, Yolanda Ferrández, el progenitor del xiquet ingressat va propinar la punyada a la facultativa després de posar-se nerviós perquè considerava que el fill no estava bé, encara que en realitat el que ocorria era que el menut passava pel "despertar anestèsic". A conseqüència del colp, van haver d'atendre la metgessa per lesions.
La junta de personal de l'Hospital Baix Segura d'Oriola va denunciar ahir "l'agressió covarda" que va patir la professional sanitària mentre feia el seu treball "amb professionalitat i dedicació". Este divendres al migdia s'ha celebrat una concentració multitudinària, amb desenes de treballadors, en repulsa dels fets a les portes del centre hospitalari.
Per la seua banda, Sanitat ha manifestat públicament el "rebuig" i la "més profunda condemna" a l'agressió patida per la sanitària quan exercia les seues funcions. Tal com han assenyalat, ha oferit assessorament i assistència jurídica a l'afectada a través del servei de Prevenció de Riscos Laborals i del Servei Jurídic del departament de salut d'Oriola. Paral·lelament, sol·licitarà a l'Advocacia de la Generalitat la personació com a acusació particular en el procediment, tal com preveu el Pla Integral de Prevenció de les Agressions en l'Entorn Sanitari.
Al març, el departament dirigit pel conseller Marciano Gómez va posar en marxa una campanya de conscienciació contra les agressions al personal sanitari amb el lema "És delicte", que tenia per finalitat de protegir els professionals i evitar esta mena d'atacs. Uns incidents que comporten penes, sancions i multes.
El personal sanitari està reconegut com a autoritat pública en la llei 10/2014, de 29 de desembre, de salut de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa una agressió a un sanitari té conseqüències arreplegades en el Codi Penal. Després de la reforma d'esta llei orgànica l'any 2015, agredir o intimidar de manera greu un professional sanitari es considera delicte d'atemptat, de manera que els agressors podrien complir penes de presó d'entre sis mesos i tres anys, fins i tot quan l'atac es produïra fora del lloc de treball, motivat per la condició de sanitari.