Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES
Ara en la ràdio
UNA HABITACIÓ PRÒPIA T2 (reemissió)

Sanitat certifica que la reversió de l'Hospital de Dénia serà el febrer del 2024

El conseller Miguel Mínguez assegura que la voluntat del govern valencià és que la transició al sistema públic siga "natural i sense conflictes"

Façana de l'Hospital de Dénia / À Punt NTC

El conseller de Sanitat Universal, Miguel Mínguez, ha posat data aquest dijous a la reversió de l'Hospital de Dénia a mans públiques: febrer del 2024. Segons ha anunciat a les Corts, serà el 31 de gener de l'any que ve quan finalitze el contracte de concessió i dimarts que ve comunicaran oficialment a l'empresa gestora, Grupo Ribera, que no el prorrogaran.

Després de la recuperació dels hospitals d'Alzira i Torrevella, el govern del Botànic continua fent passos avant en el full de ruta previst per a tornar a la gestió pública tots els departaments sanitaris que actualment estan a càrrec de grups privats en règim de concessió administrativa. Mínguez ha deixat clar que el de Dénia no serà l'últim: “Després vindran Manises, Elx i Crevillent”. 

El procés de reversió de l'Hospital de Dénia ja estava damunt de la taula de l'executiu valencià des de fa uns mesos. Després de diverses reunions, els treballs del grup específic que va crear Sanitat el passat agost per a establir com serà procediment i quines accions concretes s'han d'escometre perquè el departament sanitari torne a gestió directa de l'administració autonòmica ja han donat fruits. “Estem en condicions de disposar les normes de la reversió i comunicar el 31 de gener que el contracte de concessió acabarà el pròxim 31 de gener de 2024”, ha indicat el conseller. El traspàs a mans públiques era una petició llargament reivindicada tant per la població de la Marina Alta com per una plantilla que s'ha sentit maltractada des del 2014, quan l'hospital va passar a ser de gestió privada. 

Mínguez ha assegurat que el procés es farà “amb les màximes garanties jurídiques” i atenent les necessitats de la població que cobreix l'àrea de salut de Dénia i s'ha mostrat convençut també que l'empresa concessionària “oferirà la col·laboració que s'espera” en el tràmit. Així, ha deixat clar que des de Sanitat desitgen “una transició natural i sense conflictes” i que cal evitar a tot preu “una nova judicialització del procés”, com va passar a Alzira i Torrevella.

Així mateix, ha enviat un missatge de tranquil·litat als professionals sanitaris que actualment desenvolupen la faena a l'Hospital de Dénia, amb els quals —segons ha dit— ja han començat els contactes. Sanitat assegura que la seua intenció és que el procés d'incorporació del centre al sistema sanitari públic valencià es duga a terme “sempre” des de la via del diàleg. 

Les novetats conegudes aquest dijous sobre l'avanç de la reversió les ha originades la pregunta del diputat de Compromís Josep Nadal, qui ha retret al conseller que el procediment s'hauria d'haver escomés abans, davant l'empitjorament de l'atenció que rep la ciutadania de la comarca en els últims anys. “Per què a la Marina Alta s'ha mort gent que no s'havia de morir?”, li ha amollat. El veïnat de la demarcació, de fet, s'ha manifestat desenes de vegades des d'aquell 2014 quan el govern del PPCV va privatitzar la gestió de l'àrea sanitària. També el personal ha denunciat reiteradament la sobresaturació que pateixen, amb una plantilla xicoteta per a abastar molta població, i sense conveni col·lectiu, fet que ha provocat la fuga constant de professionals. 

la Marina Alta Sanitat

També et pot interessar