Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Sanitat registra un 6% menys de consultes sobre salut sexual que abans de la pandèmia

Quasi el 60% dels usuaris que atenen els 80 centres assistencials del territori tenen entre 20 i 39 anys i només el 4% són homes

Els centres de salut sexual del sistema sanitari públic ofereixen assessorament sobre els mètodes anticonceptius i també tractaments per a malalties de transmissió sexual

La sanitat valenciana ha detectat un descens de les consultes relacionades amb la salut sexual i reproductiva respecte al 2019, l’any abans que esclatara la pandèmia. Durant el 2021, aquests departaments van atendre 390.305 consultes, el que suposa un 16,5% més que l’any anterior, però un 6,63% menys de les de l’any previ a la pandèmia, quan es van atendre 418.042 consultes. És el balanç d’atencions que ha fet la Conselleria de Sanitat Universal coincidint amb la celebració, aquest dilluns, del Dia Europeu de la Salut Sexual.

Als centres de salut o els hospitals valencians hi ha 80 centres assistencials que ofereixen informació sobre mètodes anticonceptius, esterilitat, tractaments de malalties de transmissió sexual, així com consells prenatals i genètics o s’ocupen de la detecció precoç de la patologia genital i mamària, entre altres.

A més de les consultes sobre salut sexual, aquests centres assistencials també s'ocupen d'impartir formació als centres educatius valencians per a promocionar els hàbits saludables en les pràctiques sexuals dels joves i promocionar una vivència positiva de la pròpia sexualitat.

Les dones, usuàries més habituals

Aquests 80 centres valencians atenen, sobretot, persones de 20 a 39 anys (el 59,2%), de les quals el 96% són dones i el 4% homes. Així, en el grup d'edat de 40 i 59 anys, el 91,3% de les persones ateses són dones i un 8,7% homes, segons han detallat fonts sanitàries.

Per províncies, l'any passat els centres de salut sexual i reproductiva d'Alacant van realitzar 151.644 consultes durant el 2021; els de Castelló, 61.564 i els de València, 177.097, com indiquen des de la Conselleria de Sanitat Universal.

Sanitat

També et pot interessar