Sanitat regula el tabac escalfat i l’equipara al tradicional

Entre altres, es regularà en l'àmbit publicitari i no es podrà fumar en espais tancats

El tabac escalfat tindrà la mateixa regulació que el convencional / À Punt NTC

El tabac escalfat tindrà la mateixa regulació que el convencional. Així ho ha aprovat aquest dimarts el govern, que, a més, ha prohibit els filtres aromàtics associats a aquest producte. Una manera de fumar que fins ara tenia una normativa més laxa, però que ara haurà de dur les etiquetes de perjudicial per a la salut.

És una manera de fumar que, a poc a poc, ha guanyat adeptes. No és el mateix que un cigarret electrònic, tot i que necessita carregar-se per a funcionar. Conté tabac picat o en pols, que encara que no es crema, sí que desprén un fum amb substàncies perjudicials i genera addicció. També poden ser tòxiques per a qui les inhala i, per tant, per als que estan al voltant.

Amb la nova regulació, el tabac escalfat s'equipara al tradicional. Haurà de portar les etiquetes que adverteixen de la perillositat, com ara que el fum del tabac conté més de setanta substàncies cancerígenes. També es regularà en l'àmbit publicitari i no es podrà fumar en espais tancats. A més, queden prohibits els que contenen aromes o sabors.

La norma no afecta els vapejadors, si bé el Ministeri de Sanitat també prepara regular-los. 

També et pot interessar

stats