Sanitat retira un altre complement per a aprimar-se que pot causar greus efectes sobre la salut

El producte ocultava en l'etiquetatge que contenia una substància que pot provocar arrítmies, cardiopaties isquèmiques i accidents vasculars greus

Complement retirat per Sanitat
Complement retirat per Sanitat / Aemps

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha prohibit la venda i ordenat la retirada immediata d'un altre complement alimentari cremagreix per contindre sibutramina, un supressor de l'apetit que pot tindre greus efectes per a la salut.

Es tracta de les càpsules Juliette capsule L-Carnitine Lepidum, un producte que ocultava en l'etiquetatge que contenia esta substància anorexígena. La sibutramina proporciona una sensació de sacietat i un augment de la despesa calòrica, però, addicionalment, pot generar arrítmies, cardiopaties isquèmiques i accidents vasculars greus. Altres efectes adversos que es poden presentar amb el consum, explica Aemps en una nota, són sequedat de boca, mal de cap, insomni o estrenyiment i presenta, a més, gran quantitat d'interaccions amb altres medicaments.

El mes passat, l'agència dependent del Ministeri de Sanitat també va retirar del mercat diversos complements per a aprimar-se pel mateix motiu; l'Aemps ha sabut de la comercialització d'este nou producte a través de la comandància de la Guàrdia Civil i el servei de vigilància duanera de Ceuta.

Segons l'anàlisi duta a terme pel laboratori oficial de control de l'agència, les càpsules contenen sibutramina en la quantitat suficient per a restaurar, corregir o modificar una funció fisiològica mitjançant una acció farmacològica, la qual cosa li confereix la condició legal de medicament. No obstant això, només s'hi indica "enganyosament" una sèrie d'ingredients d'origen vegetal, és a dir, "informació falsa sobre la seua seguretat".

La sibutramina formava part de la composició de medicaments amb recepta destinats al tractament de l'obesitat; així i tot, se'n va suspendre la comercialització a la Unió Europea per associar-ne el consum a efectes adversos greus de tipus cardiovascular.

També et pot interessar

stats