Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Sanitat tanca un bar de Santa Pola per un brot de salmonel·la que afecta 25 persones

Huit afectats, tres d'ells menors, continuen hospitalitzats

Almenys huit persones ingressades per un brot de salmonel·losi / À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de juliol 2023 - 17:18 Actualitzat: 03 de juliol 2023 - 14:37

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha tancat cautelarment un bar a Santa Pola (Baix Vinalopó) després de confirmar que 25 persones han estat infectades per salmonel·la, de les quals huit continuen hospitalitzades, segons han confirmat fonts de la conselleria.

Quatre afectats estan ingressats a Elx, entre els quals es troben els tres menors, i evolucionen satisfactòriament. Huit persones més han rebut l'alta al llarg del matí d'aquest dilluns de l'Hospital d'Elx i d'un centre privat. A més, a quatre pacients més els han traslladat a Navarra, encara que no s'han oferit més dades sobre el seu estat de salut.

Els afectats, adults i menors, van mostrar simptomatologia amb febre i gastroenteritis des de dimecres. À Punt Notícies ha pogut parlar amb un dels afectats, Ricardo, que va sopar dimarts passat amb la família en un restaurant cèntric de la localitat. Segons afirma, de matinada va començar a trobar-se malament i "amb símptomes d’intoxicació", per la qual cosa va acudir als serveis d’urgències de l’hospital privat IMED d’Elx, on li van recomanar que ingressara. La dona i la sogra també van ser ingressades al centre.

Als quatre nebots menors d'edat i al seu cunyat els ingressaren a l'Hospital General d'Elx, però encara que posteriorment van ser traslladats a un hospital de Navarra, on resideixen.

L'establiment es manté tancat i Salut Pública ha obert una investigació per a esbrinar-ne les causes.

Les intoxicacions alimentàries a l’estiu 

Les altes temperatures a l’estiu afavoreixen el creixement de microorganismes en els aliments, fet que provoca que els aliments es facen malbé amb més rapidesa i, en alguns casos aïllats, hi haja brots alimentaris.

Per tal d’evitar aquestes intoxicacions, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ofereix una sèrie de recomanacions per a conservar els aliments amb seguretat i minimitzar els possibles riscos:

el Baix Vinalopó

També et pot interessar