Sanitat trasllada la campanya de vacunació dels xiquets contra la grip als col·legis

La immunització d'uns 72.000 alumnes començarà l'1 d'octubre i es farà per via intranasal

Un xiquet rep una vacuna intransal / Shutterstock
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 d'agost 2024 - 10:52 Actualitzat: 28 d'agost 2024 - 20:41

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat este dimecres que el pròxim curs acadèmic s'iniciarà una campanya de vacunació escolar contra la grip, que es desenvoluparà en els centres amb alumnes d'educació infantil i d'educació especial de la Comunitat Valenciana. El cap del Consell ha explicat que la iniciativa, que preveu immunitzar uns 72.000 alumnes, “facilitarà la vacunació per via intranasal, sense necessitat de desplaçaments als centres de salut, afavorint així la conciliació familiar”.

La població diana de la campanya d'immunització són els menors nascuts el 2020 i 2021, escolaritzats en etapa d'educació infantil de centres públics i concertats de la Comunitat Valenciana, així com tots els alumnes de centres d'educació especial, als quals assisteixen menors i joves de fins a 22 anys.

El cap del Consell ha explicat que l'objectiu és “facilitar a les famílies la protecció dels menors enfront de la grip i frenar els contagis entre ells, així com evitar que puguen transmetre el virus a persones vulnerables".

La campanya començarà a partir de l'1 d'octubre i és la primera de vacunació escolar contra la grip que posa en marxa la Generalitat i està coordinada entre les conselleries d'Educació i Sanitat.

Vacuna intranasal i trivalent

La vacuna que se subministrarà als menors d'educació infantil és d'administració intranasal i únicament per a l'alumnat que no presente contraindicacions a esta mena de vacuna. S'administra amb una xicoteta dosi en cada fossa nasal i es tracta d'una vacuna trivalent.

En els centres d'educació especial es valorarà administrar la vacuna intramuscular en determinats casos i la immunització simultània contra la covid.

Importància de la vacunació infantil

En l'àmbit epidemiològic, la vacunació de la població infantil és molt important per diversos motius. D'una banda, principalment els menors de cinc anys són els que més es contagien i cauen malalts amb la grip cada any. A més, no sempre és lleu i en alguns casos requereix hospitalització.

D'altra banda, esta població és capaç de transmetre la grip a altres persones, que poden patir una malaltia greu amb risc de complicacions importants. Així, protegir els menors evita el contagi de les persones majors i altres grups vulnerables i ajuda a frenar la transmissió del virus.

També et pot interessar

stats