Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Sanitat Universal comença a notificar per SMS els resultats de proves PCR i d'antígens

El missatge incorpora informació sobre com guardar la quarantena segons el protocol actualitzat de l'Estratègia del Sistema Nacional de Salut

Un treballador sanitari custodia unes mostres biològiques per a proves PCR / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha començat a notificar aquest divendres per SMS els resultats de les proves diagnòstiques de coronavirus, siguen PCR o d'antígens, a fi d'acurtar els terminis de resposta, segons ha informat en un comunicat el departament d'Ana Barceló.

Al costat de la informació sobre la prova, el missatge adjunta l'enllaç a l'adreça electrònica www.san.gva.es/estrategiaactual, que conté instruccions sobre les mesures a adoptar en cas de contagi o com a contacte estret, segons el protocol actualitzat de l'Estratègia del Sistema Nacional de Salut, així com informació detallada de com fer correctament l'aïllament domiciliari.

Segons aquest protocol, en cas de resultat positiu el pacient ha d'aïllar-se immediatament durant almenys set dies des de l'inici de la simptomatologia, durant els quals es posarà en contacte el seu metge d'atenció primària. El pacient ha de reduir al màxim les relacions socials fins a almenys els deu dies posteriors a l'inici dels símptomes o la data de diagnòstic, a més d'usar la mascareta en tot moment.

Durant l'aïllament, la persona contagiada comptarà amb seguiment actiu realitzat des del centre de salut si es considera necessari, si té 70 o més anys, si és una persona immunodeprimida, està embarassada o no s'ha immunitzat.

En cas d'empitjorament, la Conselleria de Sanitat Universal insta a contactar amb el centre de salut, amb el telèfon 900 300 555 o, en casos greus, amb el 112.

Què s'ha de fer en cas de ser contacte estret d'un positiu

Les instruccions a què deriva l'SMS també recorden que la persona contagiada ha d'informar els seus contactes estrets que té la covid. Aquells o aquelles que no estiguen vacunats amb la pauta completa o estiguen immunodeprimits, han de guardar quarantena. En canvi, queden exempts els contactes estrets amb cicle de vacunació complet que, no obstant això, han de limitar les interaccions socials (especialment amb població vulnerable) i usar mascareta sempre.

L'última actualització de l'estratègia nacional contempla que als contactes estrets se'ls farà PCR o test d'antígens si pertanyen a col·lectius especialment sensibles (persones amb immunosupressió, majors de setanta anys o dones embarassades), són professionals o familiars que els cuiden, o si són personal sanitari o sociosanitari.

En tot cas, recorda Sanitat, la persona considerada contacte estret ha d'estar atenta a la seua evolució i, si presenta símptomes, telefonar al 900 300 555.

També et pot interessar