Sant Fulgenci, el poble valencià que animarà els anglesos en la final de l'Eurocopa

El municipi té un cens d'uns 9.500 habitants, però els britànics són el doble que els nascuts a Espanya: 4.000 per uns 2.000

Plaça de la Constitució de Sant Fulgenci
Plaça de la Constitució de Sant Fulgenci / Ajuntament de Sant Fulgenci

Arreu del territori valencià són moltes les valencianes i els valencians que estan preparant-se per a animar a la selecció espanyola de futbol, que s'enfronta este diumenge a Anglaterra en la final de l'Eurocopa, després d'haver fet un campionat quasi perfecte, sense caure en cap dels sis partits disputats.

Però hi ha un municipi valencià on les veus més fortes seran les que animen els futbolistes anglesos. Parlem de Sant Fulgenci, al Baix Segura, un poble que té un cens d'uns 9.500 habitants, però on els britànics són el doble que els nascuts a Espanya: 4.000 per uns 2.000, dins d'un padró amb 71 nacionalitats diferents on també destaquen els belgues i alemanys.

Encara que n'hi ha censats 4.000, es creu que viuen habitualment al llarg de l'any uns 2.000 anglesos, la majoria de més de 65 anys, segons ha afirmat el regidor de Relacions Exteriors, Paulino Herrero, que ha afegit que les xifres augmenten encara més durant els mesos estivals.

"La peculiaritat és que Sant Fulgenci està dividit en dos nuclis, un és el de les urbanitzacions i l'altre el del nucli històric", explica la regidora Sara Nolasco. És per això que l'Ajuntament ha habilitat dos pantalles gegants, de manera que les aficions de les dos seleccions puguen gaudir del partit i animar els seus. Una s'habilitarà a la plaça de la Constitució, mentre que l'altra estarà a la plaça de Castella, a la zona de les urbanitzacions.

"Estem dividits però junts", continua Nolasco. "Al final guanye qui guanye ho celebrarem, tant pel costat espanyol com pel costat britànic". Perquè la competitivitat i la rivalitat es queden al camp quan hi ha un motiu per a celebrar, especialment a Sant Fulgenci, on conviuen dos nacionalitats en harmonia.

També et pot interessar

stats