La Sareb construirà 1.065 habitatges per a lloguer assequible a la Comunitat Valenciana

La primera fase estima una inversió de més de 460 milions d'euros en la promoció d'uns 3.770 habitatges en 50 sòls de 12 CCAA

Imatge d'arxiu d'edificis
Imatge d'arxiu d'edificis / À Punt NTC

El consell d'administració de la Sareb ha aprovat este dimecres la posada en marxa del projecte Viena, que permetrà la construcció de més de 10.600 habitatges sobre sòls propis, 1.065 d’ells a la Comunitat Valenciana, que seran posteriorment gestionats en règim de lloguer assequible. Esta xifra podria ampliar-se a mitjà termini fins a aconseguir 15.000 habitatges, segons ha informat la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, després de l'aprovació del projecte.

El projecte Viena es durà a terme en diverses fases, contempla el llançament de diversos concursos per a seleccionar inversors als quals se'ls cedirà, per part de Sareb, l'ús d'un total de 133 sòls finalistes, mitjançant un dret de superfície a llarg termini, per a la promoció d'habitatge en règim de lloguer assequible. Al final d'esta cessió, els habitatges revertiran gratuïtament a l'entitat pública titular dels sòls. Els preus dels lloguers seran assequibles per a rendes mitjanes i s'establiran en coordinació amb el Ministeri d'Habitatge.

S'ha analitzat la cartera de sòls de la Sareb i s'han identificat aquells situats en municipis amb una elevada taxa d'esforç i, per tant, amb major potencial de demanda de lloguer assequible. Els inversors que resulten adjudicataris del concurs seran els encarregats de realitzar la totalitat de la inversió per a construir la promoció i gestionar els lloguers assequibles durant la cessió. La primera fase, que es licitarà la pròxima tardor, inclou una selecció de 50 sòls finalistes, on es podran construir uns 3.770 habitatges. Els sòls estan distribuïts en 39 municipis, amb una població superior als 10.000 habitants, situats en 23 províncies de 12 comunitats autònomes. La inversió prevista en la primera fase del projecte és de més de 460 milions d'euros.

En la primera licitació del projecte s'oferiran als inversors set lots de sòls la distribució geogràfica dels quals respon a les regions en les quals la Sareb compta amb una major cartera d'actius. En concret, la distribució serà a Catalunya (12 sòls, 668 habitatges), Balears (2 sòls, 58 habitatges), Andalusia (7 sòls, 589 habitatges), Múrcia (3 sòls, 181 habitatges), la Comunitat Valenciana (10 sòls, 1.065 habitatges), Aragó (1 sòl, 39 habitatges), Castella i Lleó (2 sòls, 131 habitatges), Castella-la Manxa (1 sòl, 124 habitatges), Madrid (3 sòls, 177 habitatges), Galícia (4 sòls, 301 habitatges), Astúries (1 sòl, 101 habitatges) i Canàries (4 sòls, 337 habitatges).

També et pot interessar

stats