Segueixen els robatoris violents a les pedanies de València

S’ha incrementat la presència policial a Castellar, Pinedo i la Punta, però de moment no han parat els assalts

La Punta, València / À Punt NTC

Continua la preocupació entre el veïnat de Castellar, Pinedo i la Punta (València) després que aquest dijous a la nit es produïra un nou robatori, aquesta vegada en un moment en què no estaven els propietaris dins. És el sèptim en poques setmanes i entre el veïnat cala la por. 

La Guàrdia Civil busca la banda dels tres assaltants responsables dels fets. Actuen amb extrema violència agredint els propietaris de les cases, gent major majoritàriament. Sembla que portes i reixes amb pany no són suficient seguretat per a contindre aquesta banda de lladres amb violència.

Amparo Alapont, de 87 anys, viu a Pinedo amb el seu fill i s’ha fet instal·lar una alarma per a poder dormir tranquil·la, tot i que afirma que si la volen agafar, ho faran igualment perquè està sorda i quan es lleva l’aparell no sent res. 

José Vilanova, un altre veí de Pinedo que viu al camí del Tremolar, ha explicat en declaracions a À Punt que per tota la pedania s’han instal·lat alarmes. Ell no tenia intenció de fer-ho, afirma, però en vista dels robatoris i les agressions de les últimes setmanes, també ho ha fet. 

Tots en són veïns Blai i Amparo, un matrimoni que viu al camí del Tremolar i que diumenge va patir un robatori amb violència. Quan dormien a la nit uns assaltants entraren a sa casa, els colpejaren i els nugaren al llit. I tot per endur-se només 300 euros en metàl·lic i dues polseres d'or d'Amparo.

Des d'aquesta setmana s'ha incrementat la presència policial a la zona amb patrulles que circulen pel laberint de cases entre arrossars, segons ha explicat el regidor de Seguretat de València, Jesús Carbonell. De fet, afirma que fa uns dies, en un control nocturn, es va identificar algunes persones que portaven objectes que, “per descomptat”, eren per a dur a terme aquest tipus d’activitats delictives. 

Però sembla que les detencions no són prou per a tornar a la calma, perquè aquest dijous atracaren un altre pis, aquesta vegada amb els propietaris de la vivenda fora. 

També et pot interessar

stats