La sequera prolongada empitjora: s'hi sumen els sistemes Sénia-Maestrat, Baix Xúquer, Serpis, Marina Baixa i Vinalopó-Alacantí

La Comunitat Valenciana estaria patint el pitjor any hidrològic de la història pel que fa a dèficit de pluges

La sequera prolongada empitjora
La sequera prolongada empitjora / À Punt NTC

Fa huit mesos que a penes ha plogut a la Comunitat Valenciana. De fet, diversos sistemes de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ja han decretat la sequera prolongada. A açò s'ha de sumar la calor excessiva d'estos dies, ja que a comarques com la Vall d'Albaida, han fregat els 38 graus. A punt de començar l'estiu, cada vegada són més les zones que pateixen els efectes de la sequera. Si s’analitza la situació del mes d'abril, van acabar en "sequera prolongada" els sistemes del Millars, el Palància i la Marina Alta.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha actualitzat este dimecres la situació dels sistemes de la conca i la situació va a pitjor de forma notable. Un mes després, s'hi sumen cinc sistemes més: Sénia-Maestrat, Baix Xúquer, Serpis, Marina Baixa i Vinalopó-Alacantí. Davant d'este escenari, la Comunitat Valenciana podria estar patint el pitjor any hidrològic de la història pel que fa a dèficit de pluges. 

Esta situació també es nota als embassaments de la demarcació. Han passat del 57% de la seua capacitat total del mes passat al 54% en què es troben actualment. Per això, el conseller d'Agricultura demana al govern central l'activació dels fons d'emergència, sobretot per a les zones de secà.

També et pot interessar

stats