Directes
Ara en la televisió
L'ALQUERIA BLANCA (17)
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Així serà la cavalcada de Reis a Alacant: recorregut i horari

La ciutat celebra la 75a edició d’aquesta desfilada que comptarà amb una comitiva de vora 1.500 persones. 

Recorregut de la cavalcada dels Reis Mags a Alacant / À Punt NTC
04 de gener 2023 - 15:18

Després de dos anys amb celebracions nadalenques descafeïnades per les restriccions sanitàries, Alacant recupera la seua desfilada de més assistència de públic: la cavalcada de Reis, que enguany compleix 75 anys. Tal com ha anunciat el regidor de Festes, Manuel Jiménez, amb aquesta edició “s’ha desbordat la il·lusió i l'expectació” a la ciutat.

La celebració començarà aquest divendres a les 17:00 hores, amb l’arribada de Melcior (encarnat per Moncho Riquelme), Gaspar (Francisco Coll) i Baltasar (Carlos Baño) al moll 10 del port d’Alacant. Des d’ací es dirigiran la plaça de bous, que acollirà la representació de l’espectacle infantil la Màgia de Nadal

A les 19:00 hores començarà la cavalcada de Reis, un recorregut de poc més d’un quilòmetre que portarà una comitiva de vora 1.500 persones des del palau Provincial fins a la plaça de l’Ajuntament. La desfilada encetarà a l’avinguda de l’Estació, davant del palau Provincial, travessarà la plaça dels Estels i prosseguirà per l’avinguda Alfonso X el Savi. Des d’ací es dirigirà cap a la rambla de Méndez Núñez i girarà pel carrer Rafael Altamira per a concloure a l’Ajuntament. En enfront de la casa consistorial tindrà lloc al final de la cavalcada la representació de l’adoració dels Reis Mags, i Melcior, Gaspar i Baltasar es dirigiran als xiquets i xiquetes d’Alacant. 

Entre els participants en la cavalcada estaran grups d'animació, ballets, bandes de música i de cornetes i tambors, integrants de les diferents festes —Fogueres, Federació de Moros i Cristians, Setmana Santa, Festes de Barris i Partides i Tradicionals—. Les belleses del foc, l'adulta i la infantil, i les seues dames d'honor ocuparan la carrossa denominada l'Estrela, situada en l'etapa bíblica de la cavalcada.

Un dels espectacles que, segons explica el consistori, més interés desperta és l’escenificació de fragments de la pel·lícula d'animació Madagascar, interpretada per cinquanta xiquets i xiquetes de diferents països —espanyols, ucraïnesos, algerians, marroquins, búlgars, russos, georgians, dominicans, colombians, peruans, armenis, lituans i bielorussos, entre altres— d'edats compreses entre els tres i els catorze anys.

També et pot interessar