Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

Sèries de ficció amb científics i emprenedors per a motivar els joves: la petició dels Jaume I

La fundació que lliura els premis també convida el sistema educatiu a presentar la ciència d’una manera “més divertida” perquè aflore el talent dels joves

Una de les escenes de la campanya que ha iniciat la fundació dels Jaume I per a convidar les plataformes a fer sèries amb protagonistes científics o emprenedors / Fundació Valenciana dels Premis Rei Jaume I

Sèries de ficció protagonitzades per científics i emprenedors perquè més enllà de “grans lladres, estudiants viciosos i narcotraficants llegendaris”, a Espanya també hi ha “persones que creuen altres límits: els de la investigació i l'èxit empresarial”. És la petició que fa la Fundació Valenciana dels Premis Rei Jaume I a les grans plataformes de produccions audiovisuals, com ara Netflix, HBO Max, Prevalga Vídeo, Disney+, A3 Media, Mediaset, Movistar i Filmin.

“Els assoliments dels nostres científics i emprenedors també donen per a fer la sèrie que mereixem, incloguem aquestes històries en la nostra ficció”, ha assegurat el president executiu de la fundació, Javier Quesada, durant la presentació aquest dilluns, amb el president de la fundació, Vicente Boluda, d'una campanya de comunicació d'alt impacte prèvia al lliurament dels premis.

La campanya d’enguany, segons han manifestat, pretén "enganxar la joventut", vol transmetre als més joves tot allò que pot aportar la ciència a la societat i allò que una empresa transforma en benestar, a través de l’emprenedoria. La fundació ha volgut escollir aquest públic com a blanc de la campanya perquè considera que són el col·lectiu que, per la vida que li queda per davant, més es beneficiarà dels avanços científics.

"Vos agraden les sèries d'escàndol, veritat, de gent que creua els límits? Perquè tenim alguna cosa per a vosaltres, històries que fan caure d'esquena", els diu Quesada en el vídeo en les plataformes de continguts audiovisuals.

"El cinema i les sèries de TV realment enganxen els joves", remarcava el president executiu de la Fundació Valenciana dels Premis Rei Jaume I, que explicava que enfront de sèries "que van de comportaments poc enriquidors o amb objectius poc ètics" haurien d’apostar per fer altres produccions audiovisuals on es busque "inspiració en els nostres guanyadors, en la fascinació que dona el descobriment científic o la resolució de problemes de la humanitat".

Suggerències a través del web

Quesada ha explicat que qui vulga aportar temes suggeridors sobre aquest tema pot fer-ho en el web de la campanya. La fundació encara no s'ha posat en contacte amb les productores, però si n'hi ha alguna interessada hi ha un Consell Consultiu, del qual formen part premiats de diferents edicions, que podria oferir-los assessorament.

El sistema educatiu hauria de fer de la ciència un tema més divertit, encara que fora un poc més difícilJavier Quesada - President executiu de la Fundació dels Premis Rei Jaume I

D’altra banda, la fundació d’aquestos reconeguts guardons feia una crida a aquells que gestionen el sistema educatiu, perquè facen més atractiva la investigació a les generacions futures: “El sistema educatiu hauria de fer de la ciència un tema més divertit, encara que fora un poc més difícil. Hui dia tenim divulgadors científics i elements, com documentals, que poden fer atractiva la ciència i traure, a poc a poc, el talent que hi ha entre els joves”, argumentava Javier Quesada.

El lliurament de l’edició que fa 35 dels Rei Jaume I, que tenen un jurat integrat per una vintena de premis Nobel, se celebrarà el 28 de novembre a la Llotja de València amb la presència d'un membre de la casa reial que encara no ha sigut confirmat.

Enguany rebran el guardó Antonio Echavarren Pablos, en la categoria d'Investigació Bàsica; Olympia Bover Hidiroglu, en Economia; Guillermina López-Bendito, en Investigació Mèdica; Carlota Escutia Dotti, en Protecció del Medi Ambient; Daniel Maspoch Comamala, en Noves Tecnologies, i Alfonso Jiménez Rodríguez-Vila, en el premi a l'Emprenedor.

València Ciència Cinema Educació

També et pot interessar