El servei de neteja viària i recollida de residus d'Oliva, en vaga indefinida: "Les condicions laborals no estan de rebaixes”

Reclamen una pujada del salari d’acord amb l’IPC, però, després d’un any de negociacions, no s’ha arribat a cap acord

WhatsApp Image 2024 07 21 at 12.53.35
Imatge d'uns abocadors a Oliva (la Safor) / À Punt Notícies

La plantilla de neteja viària i recollida de residus sòlids urbans d'Oliva (Safor) ha convocat una vaga indefinida a partir de les 22:00 hores d'este diumenge. La decisió es pren per la situació de bloqueig que denuncien els 55 treballadors i treballadores de la plantilla en les negociacions del conveni col·lectiu de l'empresa.

Reclamen una pujada salarial i la millora de les seues condicions laborals. "No se'ls ha apujat el salari des del 2013, ni tan sols l'increment de l'IPC", explica Isabel Amat de CCOO de l'Hàbitat PV. A més, la plantilla reclama unes condicions "decents i dignes".

La vaga arriba després de la vista en el tribunal d'arbitratge laboral entre l'empresa Foment València Medi ambient SL (Fovasa), adjudicatària de l'Ajuntament d'Oliva, i la representació legal de les persones treballadores, que va finalitzar este dijous sense acord.

Segons el sindicat, els treballadors estan "fregant el salari mínim interprofessional" i, a més, "no es respecta res".

Són mesures molt insuficients, s’està fregant el salari mínim interprofessional i no es respecta res

Expliquen des de Comissions Obreres que la proposta inicial d'increment salarial per part dels treballadors i treballadores era del 14%, però, com que no s'arribava a cap acord, es va posar sobre la taula una proposta inferior, del 7% per al 2024 a salari base més plusos i un 8% per al 2025. "Així i tot, l'empresa vol més rebaixes i les condicions laborals no estan de rebaixes", manifesta Amat.

Així les coses, el sindicat també denuncia la falta de mesures preventives davant de les altes temperatures i que, davant de la convocatòria de vaga, la direcció de l'empresa "ha posat set avisos de sancions de sis dies sense ocupació i sou", dels quals un ja s’ha declarat ferm. També acusa l'empresa de pressionar el personal fent canvis en les condicions, com ara “canvis de tasques, d’horaris, dels quadrants i d’intentar obligar a fer festius quan ja s'ha complit la jornada de quaranta hores setmanals". 

També et pot interessar

stats