Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN
Lliga Endesa: València Bàsket-Spar Girona

El servei a persones LGTBIQ Orienta atén vora 5.000 persones en cinc mesos

Suposa un increment en un 20% d’atencions respecte al mateix període de l’any passat. L’acompanyament psicològic és el servei més demanat

Les oficines Orienta de la Generalitat atenen vora 5.000 persones del col·lectiu LGTBIQ+ enguany / Lambda

Les oficines Orienta de la Generalitat han prestat, fins al mes de maig d'enguany, un total de 4.890 atencions a persones del col·lectiu LGTBIQ+, segons les dades de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Aquesta xifra suposa vora un 20% més que les del mateix període de 2022, quan la xifra va ser de 4.088, mentre que l’any va tancar amb 9.773 assistències. Des de la seua posada en marxa en 2019, el nombre d’atencions ha anat en augment i s’ha donat atenció a les persones "més vulnerables" del col·lectiu LGTBIQ+, “donant resposta a aquells perfils ‘més necessitats’”.

En aquests primers cinc mesos de l’any, la majoria de les atencions, 2.302, han sigut a persones migrants del col·lectiu, el 47% dels casos, especialment a persones d’origen colombià, rus i veneçolà. Per darrere, amb 1.543, se situen els serveis prestats a persones trans, el 31,5% del total. 

Quasi la meitat de les atencions, 2.319, corresponen a persones que resideixen fora de les grans ciutats; 479 són de persones LGTBIQ+ menors d'edat i el servei més demandat és l'acompanyament psicològic, amb 1.965 atencions, un 40% del total.

Quatre anys d’atenció integral al col·lectiu

La llei valenciana d'igualtat de les persones LGTBI, aprovada el novembre de 2018, incloïa la posada en marxa d'un servei públic d'atenció a la realitat i les necessitats d'aquest col·lectiu, que possibilitara l'avanç en la promoció de la defensa dels seus drets i en la lluita contra la discriminació que puguen patir en l'àmbit social, rural, cultural, laboral, sanitari i educatiu.

El servei Orienta ofereix informació; atenció social; assessorament psicològic, legal i jurídic; orientació laboral i educativa o ajuda a víctimes de discriminació i delictes d'odi per LGTB-fòbia a persones del col·lectiu i persones de l’entorn, de forma gratuïta. Compta amb oficines a les ciutats de València, Alacant i Castelló de la Plana i disposa de mecanismes per a l'atenció no presencial.

LGTBIQ+

També et pot interessar