El Servei Secret dels Estats Units admet que l’intent d'assassinat a Trump és la “major fallada operativa” en dècades

L'oposició republicana demana la renúncia de la directora, Kimberly Cheatle

Kimberly Cheatle, directora del Servei de Seguretat dels Estats Units
Kimberly Cheatle, directora del Servei de Seguretat dels Estats Units / Kevin Mohatt (Reuters)

La directora del Servei Secret dels Estats Units, Kimberly Cheatle, ha reconegut este dilluns al Congrés que l'intent d'assassinat a l'expresident Donald Trump ha sigut la “major fallada operativa” de l'agència “en dècades”. En una audiència en curs davant d'un comité de la Cambra de Representants, Cheatle ha assumit “la responsabilitat completa” del lapsus en “seguretat” de la seua agència i ha assegurat que estan cooperant amb les investigacions en curs sobre l'atemptat.

“L'intent d'assassinat de l'expresident Donald Trump el 13 de juliol és la major fallada operativa del Servei Secret en dècades”, ha dit Cheatle en les seues declaracions inicials davant del comité, al qual havia sigut citada pels republicans, que controlen la cambra baixa. L'oposició republicana ha demanat la renúncia de Cheatle, al capdavant de l'agència encarregada de la seguretat de Trump.

Trump va ser ferit de bala a l'orella mentre participava en un míting en Butler (Pensilvània) el 13 de juliol per un tirador que s'havia enfilat a una teulada a uns 140 metres de l'expresident, encara que fora del perímetre de seguretat. Testimonis havien alertat dos minuts abans dels trets de la sospitosa presència del tirador, un jove de vint anys els motius dels quals encara es desconeixen, que va ser abatut per agents del Servei Secret.

Durant l'audiència, els republicans han protestat per la negativa de Cheatle a respondre a la majoria de les seues preguntes, al·legant que hi ha diverses investigacions en curs amb les quals el Servei Secret està col·laborant per a esclarir per què va fallar l'operació.

També et pot interessar

stats