Setembre avança amb un nou episodi de pluges: on plourà?

El litoral de les comarques del nord està en avís taronja des de dimarts per pluges que poden superar els 40 l/m² en només una hora

Una dona camina pel carrer cobrint-se amb un paraigua
Una dona camina pel carrer cobrint-se amb un paraigua

L'oratge assolellat de dilluns, esmorteït per bandes de núvols alts, durarà poc a la Comunitat Valenciana. Dimarts començarà a canviar l'oratge. El dia començarà amb clarianes, però ràpidament creixeran núvols que deixaran una vesprada insegura, amb ruixats i tronades. 

Els ruixats es presentaran primer a la Marina i a les comarques centrals i, amb el pas de les hores, s'estendran a la resta del territori, amb poca probabilitat d'arribar a l'extrem sud i a les comarques més occidentals. On sí que s'intensificaran les pluges serà al litoral del Baix Maestrat i de la Plana. De fet, segons l’Agència Estatal de Meteorologia, el litoral nord i sud de les comarques del nord està en avís taronja per pluges que poden superar els 40 l/m² en només una hora o els 70 l/m² en tres o quatre hores. També estarà en avís groc el litoral nord de València, per ruixats que poden superar els 20 l/m² en només una hora.

Dimecres serà un dia núvol i plujós. Les precipitacions més abundants, acompanyades de tempesta, cauran durant el matí al litoral i prelitoral de la meitat nord, aproximadament des del Túria fins al Baix Maestrat. Amb el pas de les hores, els ruixats s'estendran a la resta, amb menys probabilitat a l'extrem sud. El vent bufarà de llevant i gregal, moderat al litoral d'Alacant, i les temperatures baixaran. Difícilment s'arribarà als 25 °C de màxima.

Un escenari que previsiblement s’estendrà també fins dijous, ja que els núvols i les pluges continuaran predominant al llarg del territori valencià. Tot i que podria haver-hi una pausa a primera hora, les pluges començaran a caure al llarg del matí a la costa i s’estendran cap a l’interior. El vent bufarà de llevant, moderat al sud, i les temperatures es mantindran sense canvis, fresques per a l'època de l'any.

També et pot interessar

stats