La setena edició del congrés Cuevatur se celebra a la Vall d'Uixó
Diversos membres i representants de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME) investiguen les Coves de Sant Josep de la Vall d'Uixó.
Amb motiu del seté congrés espanyol i el segon Iberoamericà de coves turístiques (CUEVATUR) que se celebra del 21 al 23 de juny a la Vall d´Uixó, diversos membres i representants de l'IGME s'han endinsat en les entranyes de la terra per a explorar i investigar les Coves de Sant Josep. Aquest paratge natural, declarat patrimoni mundial per la UNESCO el 1998, alberga en el seu interior el riu subterrani navegable més llarg d'Europa.
L'expedició de l'IGME ha estat encapçalada per Juan José Durán Valsero, subdirector general de l' IGME i president de l'Associació de Coves Turístiques d'Iberoamèrica; i Pedro A. Robledo Ardila, cap de la Unitat Territorial de l'IGME en les Illes Balears. A més d'altres tècnics de l'Institut, els han acompanyat Concha Jiménez de Cisneros Vencelá, de l'Institut Andalús de Ciències de la Terra (CSIC Univerisdad Granada); Amaia Govillar Arza, de les Coves de Menduquillo; Fernando Falomir, de l'empresa de turisme actiu Viunatura; i Javier Sabater, tècnic de l'Ajuntament.
Aquesta iniciativa s'ha realitzat el mateix dia que es presentaven al congrés zones fins ara inexplorades dels Coves de Sant Josep i que s'han donat a conéixer hui mateix amb una ponència i la projecció d'imatges inèdites. Alguna cosa que fa d'aquest esdeveniment un dels més rellevants a l'hora de situar turisme, ciència i sostenibilitat al mateix nivell, i que està directament lligat amb el conveni de col·laboració amb e l'IGME, per a realitzar estudis biològics, geoquímics i paleoclimàtics per a millorar l'estat de conservació de la cavitat. Els representants de l'institut i del consistori estan enllestint els detalls perquè aquest acord siga una realitat.