El sindicat CESM rebutja l'oferta de Sanitat Universal i manté la vaga de metges
Considera la proposta "totalment inacceptable i inassumible" i acusa la Conselleria de "boicotejar" la negociació
L'última oferta de la Conselleria de Sanitat Universal tampoc no agrada el Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana CESM CV. Queda ja menys d'una setmana perquè metges i metgesses de la sanitat pública valenciana vagen a la vaga els dies 17 i 18 de gener, i tot apunta que l'amenaça es farà realitat si no hi ha un acord abans que ho evite. Però les negociacions continuen encallades. Aquest dijous, CESM CV, convocant de les aturades, ha rebutjat la proposta que el departament de Miguel Mínguez els va posar damunt de la taula la vespra, durant la tercera reunió per a abordar les reclamacions de l'organització, ja que la considera "totalment inacceptable i inassumible". La trobada va acabar sense acord i amb l'acusació del sindicat que el document havia arribat fora de termini, tot i que va comprometre's a estudiar-lo i respondre-hi "prompte". Els han fet falta menys de 24 hores.
Per al col·lectiu, el text que els ha lliurat Sanitat està "buit de contingut i plagat de vaguetats". Entén que redundarà a "agreujar el principal problema de la sanitat pública", per la qual cosa emplaça la conselleria a atendre les reivindicacions del col·lectiu de metges i "evitar el conflicte", segons ha informat en un comunicat en què l'acusa de "boicotejar la negociació" i tindre "una retòrica buida de contingut i missatges purament publicitaris, d'índole política i electoralista". Però CESM CV encara veu possibilitat d'un acord d'última hora i per això demanen a l'administració que, per responsabilitat, negocie i dote de contingut l'oferta perquè siga una proposta "seriosa i concorde a les necessitats" que els facultatius i les facultatives reclamen.
En la nota, l'organització sindical defensa que les reivindicacions plantejades al govern valencià van encaminades a millorar les condicions laborals i a evitar que la sanitat pública quede desmantellada. La "crònica" sobrecàrrega assistencial, l'augment de les demores en l'assistència, un creixement exponencial de les llistes d'espera i un augment del nombre de pacients que han d'atendre, "inassumible" per als doctors, fins i tot pitjor que abans de la pandèmia, són deficiències que destaca l'ens.
"Els tan publicitats reforços en suposats increments de plantilla no han provocat una aparent millora" i a això se suma l'existència de quasi un 40% de la plantilla pendent de la consolidació del lloc de treball, lamenta el sindicat. Segons el CESM CV, els metges no han plantejat un conflicte contra la població, al contrari, va "en defensa de la sanitat pública". I per això, han assegurat, no cauran en el parany que se'ls criminalitze.