El sindicat STEPV anuncia vaga general en l'ensenyament públic no universitari contra les polítiques del Consell

La protesta es concretarà a finals de maig i es traslladarà també a la Plataforma per l’Ensenyament Públic, perquè la mobilització siga compartida

26.03.2024 | El professorat es concentra davant la Conselleria d'Educació per a protestar contra l'augment d'agressions
aules buides, en arxiu

El sindicat STEPV ha acordat aquest divendres convocar vaga general en l'ensenyament públic no universitari a la fi del mes de maig per a "frenar" les polítiques educatives del Consell i les retallades, i forçar una negociació que millore les condicions del professorat i els centres.

El sindicat considera que la nova proposta de llei de llibertat educativa "nega" la llibertat de negociació dels membres de la comunitat educativa per a trobar solucions als problemes i la converteix "en una llei que atenta" contra el dret a la negociació col·lectiva, segons considera el sindicat en un comunicat.

L'STEPV rebutja la modificació del decret d'admissió que incorpora el districte únic i la possibilitat que siguen els centres els que "trien" a l'alumnat; l'arraconament del valencià; i les retallades que ja es veuen en el pla Edificant i a les Escoles Oficials d'Idiomes mentre "s'incrementa" el pressupost de la concertada. La nova llei no afronta l'eliminació de l'excés de burocràcia, millorar les retribucions del professorat, dotar als centres de personal especialitzat per a atendre la salut mental de l'alumnat, reduir les ràtios o millorar la convivència, continua.

Davant d'aquestes qüestions, la majoria de les assemblees comarcals celebrades ha acordat la convocatòria de vaga general perquè fan falta "accions contundents", que es traslladarà a la Plataforma per l’Ensenyament Públic, perquè la mobilització siga compartida.

També et pot interessar

stats