Els sindicats es mobilitzaran dimarts i dimecres per a reclamar l’aplicació de l’acord de les plantilles

Dimarts es concentraran davant de les seus d’Hisenda i del govern valencià per a reclamar dotació pressupostària i l'endemà per a demanar que s’aplique la resolució del TSJ

Els representants de l'STEPV i Intersindical Valenciana en la roda de premsa on han explicat les mobilitzacions
Els representants de l'STEPV i Intersindical Valenciana en la roda de premsa on han explicat les mobilitzacions / À Punt NTC

Dimarts seran les primeres, per a reclamar la dotació pressupostària que permeta contractar la plantilla que queda pendent, i dimecres les segones. És el calendari de mobilitzacions que han anunciat este dijous els sindicats docents per a la setmana que ve. Volen reclamar a la Conselleria d’Educació que aplique l’acord de les plantilles, després que el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) tombara el recurs de la Generalitat en què demanava suspendre l’acord de les plantilles.

Este acord, segons els sindicats, contemplava, a més de la contractació de 3.200 professionals el curs passat, un miler més enguany, segons ha detallat Marc Candela, coordinador d’Acció Sindical de l’STEPV. Mentrestant, pel que fa a la via judicial, el sindicat ja ha demanat al TSJ l’execució de la resolució judicial emesa per este mateix òrgan judicial que suposa que es mantinga l'acord de plantilles tancat entre el Botànic i els sindicats.

“Hem demanat al TSJ l’execució de la sentència, perquè a més el conseller va dir esta setmana que li preguntaria al TSJ com executar-la, cosa ridícula, perquè tots sabem com s’ha d’aplicar, i és creant llocs de treball”, argumentava Candela en la roda de premsa que ha oferit per a explicar les mobilitzacions del sector.

Sindicats i representants d’Educació es van reunir dilluns, i el conseller va acudir amb una proposta que no estan disposats a acceptar els sindicats: “La sorpresa va ser que el conseller ens va dir que no volia aplicar la resolució i ens oferia oblidar-nos del tema jurídic i negociar una orde de plantilles per a substituir eixos acords. Ens deia que si féiem això, els 3.200 docents contractats el curs passats es mantindrien, però si continuàvem demanant l’execució de la resolució, eixos 3.200 contractes perillaven”.

En este sentit, Candela indicava que els sindicats no estan disposats a acceptar amenaces, per això han presentat l’escrit en què demanen l’execució de la resolució del TSJ a este mateix òrgan judicial.

Els sindicats veuen viable aplicar el que ha determinat el TSJ, encara que apunten que per a fer-ho cal dotació pressupostària, una dotació que ara per ara no està, encara que des de la conselleria els asseguren que està negociant-se amb Hisenda. És precisament este motiu el que justificarà les concentracions de dimarts a la vesprada davant de la Conselleria d’Hisenda a València, així com a la Casa de les Bruixes d’Alacant i la Casa dels Caragols a Castelló de la Plana, seus del Consell en estes dos ciutats.

El dia d’abans se n’ha convocat una altra de matí, que anunciava Lluís Navarro, també de l’STEPV, i que exigirà l’aplicació de l’acord de plantilles. Navarro descartava que, com argumenta la conselleria, calga tornar a fer el procés d’adjudicacions del professorat que ja té la plaça. “És innecessari tornar a fer les adjudicacions, el que cal és pressupostar les places que falten de l’acord de plantilles”, exposava.

Sense substitucions des d'octubre

A més, els representants sindicals han lamentat el retard en les substitucions. “Des d’octubre no s’estan oferint places en les adjudicacions contínues ni tampoc de difícil cobertura”, denunciaven.

Esta situació també afecta les substitucions del personal d’atenció educativa, com denunciava Rubén Moreno, d’Intersindical. Moreno apuntava que estes tarden a cobrir-se “vora un mes”, amb la conseqüent càrrega de treball que comporta per a la resta de la plantilla.

D’altra banda, l’STEPV ha iniciat una campanya entre el professorat de cara a la consulta que ha preparat la conselleria entre el 26 de novembre i el 4 de desembre, perquè intercanvien informació i informen les famílies del que suposa esta consulta que, des del punt de vista dels representants d’este sindicat, pretén “arraconar el valencià”.

També et pot interessar

stats