Els sindicats reclamen l'aplicació immediata dels acords de plantilles amb una protesta davant d'Educació

Acusen la Conselleria de dilatar deliberadament la incorporació de docents que implica l'acord amb la presentació d'un recurs contra la decisió del TSJCV, que l'ha avalat

Representats dels sindicats STEPV, UGT-PV i CCOO-PV protesten a la conselleria d'Educació
Representats dels sindicats STEPV, UGT PV i CCOO PV protesten a la Conselleria d'Educació / À Punt NTC

Els sindicats STEPV, CCOO PV i UGT PV s'han concentrat este dilluns al matí davant de la Conselleria d'Educació per a exigir el compliment "immediat" dels acords de plantilles de docents, subscrits en la recta final del govern del Botànic, que ha avalat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) amb un acte que suspén cautelarment la denúncia del nou Consell, així com les noves instruccions sobre les plantilles de docents.

La Conselleria d'Educació ja ha anunciat un recurs de reposició, que justifica en la voluntat "d'aplicar les nostres polítiques i no les que va deixar un govern en funcions". "Volem plantilles adequades, però de forma diferent, amb la idea de prestar atenció especial a joves i xiquets amb necessitats educatives específiques", ha manifestat a À Punt el secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy.

De 833 a 1.900 places de docents afectades

Els sindicats xifren en 1.900 professors la "retallada" que asseguren que ha comportat la suspensió dels acords i acusen Educació de dilatar injustificadament la incorporació de docents, quan la mateixa conselleria ha reconegut que en falten 833 en col·legis i instituts de secundària. "No entenem la dilació en el temps. El recurs el perdran; només estan retardant l'agonia en els centres", ha explicat el portaveu de l'STEPV, Marc Candela, majoritari entre el professorat.

"Exigim l'aplicació immediata. Estan perdent el temps, hi ha desenes de llocs de treball en joc", apunta des de la UGT PV Xavier Angulo. Francesc Callo, de CCCO PV, ha insistit a defensar la legitimitat de l'acord que, recorda, el Consell anterior va subscriure amb els cinc sindicats de la taula d'educació.

Negociacions per a canviar l'acord per ordes de conselleria

Els tres sindicats coincideixen en la disposició a negociar amb l'equip de José Antonio Rovira "millores" en l'acord de les plantilles, però sempre que s'aplique i que no s'elimine. Educació ha convocat els portaveus de les organitzacions sindicals per a definir el calendari de negociacions del curs vigent, però els sindicats desconfien, perquè segons apunta l'STEPV un dels punts del dia ja parla de "substituir els acords de plantilles per ordes de la conselleria", un canvi on interpreta una voluntat de retallar plantilla. "Si volen implementar alguna mesura de millora, encantadíssims, però no substituint els acords vigents", ha apuntat Candela.

També et pot interessar

stats