Directes
Ara en la televisió
LA FINESTRA ESPORTIVA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DE LA NIT

Sis consells perquè el postureig de les vacances en xarxes no et coste un robatori a casa

La Policia Nacional dona una sèrie de recomanacions perquè el fet de comunicar en internet que estem fora de casa no done pistes als lladres

Presumir de vacances en xarxes socials pot convertir-se en un avís als lladres, que sabran que no hi ha ningú a casa / À Punt NTC

Aquest cap de setmana serà un dels que més desplaçaments, reunions, fotografies i visites registren de tot l’any. De segur que per a molts usuaris el pont de l’Assumpció comportarà moments que, de manera quasi impulsiva, es comparteixen en xarxes socials perquè amics i coneguts sàpiguen com són de memorables aquests moments per a ells. Però aquesta publicitat que fem en les plataformes socials ens pot eixir cara.

La Policia Nacional ha advertit que la difusió de contingut de les vacances pot convertir-se “en una de les majors pistes que pots donar als delinqüents per a saber quins habitatges estan buits”.

En aquest sentit, els agents recorden que “si et fas un vídeo o una foto a quilòmetres de distància de la ta casa i la fas pública, pots estar comunicant a milions de persones que no hi ha ningú en ta casa”.

Per això la Policia Nacional ha emés sis recomanacions amb la finalitat de no tindre cap disgust quan tornem de les vacances.

  1. Desactiva la funció GPS en la càmera del telèfon o càmera digital i configura els dispositius per a denegar permís a determinades aplicacions que puguen utilitzar les dades d'ubicació.
  2. Comprova la configuració de privacitat dels perfils de xarxes socials i assegura't que només comparteixes informació amb amics i familiars. A més, accepta només a persones que conegues en la vida real.
  3. Tin en compte que la informació que comparteixes en una xarxa social pot estar vinculada a una altra plataforma social, de manera que, si per exemple publiques un contigut en Twitter, pot ser automàticament reproduït en el teu perfil de Facebook i Instagram.
  4. Elimina les dades personals dels perfils, com ara l’adreça o el telèfon. Tampoc no faces actualitzacions d'estat compartint la ubicació i no publiques fotos de les pantalles en l'aeroport, bitllets d'avió o tren, passaport o qualsevol altre document que evidencie que no estàs a casa.
  5. Si desitges presumir de vacances és millor que t'esperes a tornar a casa per a publicar fotos o qualsevol ubicació. No dones pistes en línia dels teus viatges o de les persones que t'acompanyen, perquè estaràs admetent públicament que ta casa està buida.
  6. Explica aquests consells als menors i adverteix-los del perill de mostrar els seus hàbits en xarxes socials. A més, comprova la configuració de privacitat que tenen els menors en els seus perfils i els contactes que tenen agregats.

També et pot interessar