Sis detinguts i quasi 2.000 plantes de marihuana confiscades en una nau industrial a Monòver

La Policia Nacional desarticula una banda hispanoalbanesa dedicada al cultiu interior d'esta droga

Algunes de les més de 1.800 plantes de marihuana incautades en la nau industrial a Monòver
Algunes de les més de 1.800 plantes de marihuana confiscades a la nau industrial a Monòver / Policia Nacional

Els agents de la Policia Nacional han detingut a Monòver sis homes com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. Es tractava d'una banda organitzada que utilitzava una nau industrial de més de 500 metres quadrats per a cultivar marihuana. Les autoritats han arribat a confiscar quasi 2.000 plantes del psicotròpic en esta operació, segons explica el cos policial mateix en un comunicat este dilluns.

La investigació va començar a mitjan abril, quan a la Policia Nacional li va arribar informació de la possible existència d'una plantació interior de marihuana en un polígon industrial de Monòver, gestionada per una suposada organització criminal. A més, la planta estava connectada il·legalment a la xarxa elèctrica.

Els policies es van personar al lloc i van arrestar la banda, formada per sis homes d'entre 20 i 69 anys i de nacionalitat espanyola i albanesa. Dos d'ells tenien antecedents policials i han passat a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Novelda.

Després d'escorcollar el lloc, els agents van constatar l'existència d'uns enganxaments il·legals a la xarxa elèctrica per a usar dispositius elèctrics, com ara ventiladors o aires condicionats, que empraven per a cultivar les plantes de marihuana. En total se n'han requisat 1.845 exemplars, 88 grams en cabdells, 1.600 euros en metàl·lic, cinc mòbils, bitllets de vol i diferents documents d'interés per a la investigació.

També et pot interessar

stats