Directes
Ara en la televisió
TUPPER CLUB
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

La sobrecàrrega d'una planta pot ser la causa de l’afonament del restaurant de Palma

Les primeres inspeccions dels bombers apunten que el sobrepés va fer caure la primera planta sobre la planta baixa, que al mateix temps va caure sobre el soterrani

Els bombers tracten d'accedir al restaurant de s'Arenal en els primers minuts després de l'afonament / Cati Cladera (Efe)
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de maig 2024 - 10:18 Actualitzat: 24 de maig 2024 - 13:10

La sobrecàrrega es presenta com a possible causa de l’afonament de dues plantes d’un restaurant a la platja de Palma este dijous a la vesprada, que ha deixat quatre persones mortes i setze ferides, set molt greus i altres nous greus, segons l’últim balanç oficial. Mentrestant, la ciutat viu este divendres la primera jornada de dol oficial i, a més, ha convocat un ple extraordinari i un minut de silenci en solidaritat amb les víctimes.

El cap dels bombers de Palma, Eder García, afirmava, basant-se en les primeres inspeccions, que el sobrepés de la primera planta pot estar darrere de l’afonament. Primer queia l’estructura del primer pis sobre la planta baixa i esta, arran dels enderrocs que ha rebut, ha caigut sobre el soterrani.

El sinistre es produïa en un moment, sobre les huit i mitja de la vesprada, en què hi havia diverses persones a la terrassa, moltes d’elles turistes. La zona de l’Arenal, a la platja de Palma, on es localitza l’establiment, la solen freqüentar visitants alemanys i britànics.

Ple extraordinari i minut de silenci

L'Ajuntament de Palma ha declarat tres dies de dol, que van començar a la mitjanit i que es prolongaran fins diumenge en solidaritat amb les famílies de les víctimes i els setze ferits.

A les 11:00 hores s’ha convocat un ple extraordinari per a aprovar una declaració institucional de condolença. També s’ha convidat la ciutadania a participar en un minut de silenci que tindrà lloc al migdia.

El sinistre que vivia la platja de Palma este dijous a la vesprada és el pitjor d’este tipus a l’illa des de fa quinze anys. El 2009 es va afonar un altre edifici, en què no va resistir el forjat, i van morir set persones. Este tràgic succés va motivar que l’Ajuntament de Palma implantara una comissió no permanent per al manteniment d'edificis i dissenyara un mapa de riscos de la ciutat. 

També et pot interessar