Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Les societats musicals reclamen un canvi del marc normatiu fiscal i laboral, a més d'un finançament adequat

Reivindiquen que es tinga en compte la seua singularitat i les seues característiques, especialment en matèria tributària.

Europa Press.

La Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) ha reclamat a l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (Inaem) del Ministeri de Cultura, que impulse un canvi del marc normatiu fiscal i laboral i un finançament adequat.

En una reunió amb l'Inaem, les societats musicals han exigit unes dotacions i un grau de protecció concordes amb la tasca que fan i que ajuden a visibilitzar-les pel "marcat caràcter social".

La CESM ha instat l'Inaem a traslladar les seues propostes als ministeris competents. Entre altres, hi ha la posada en marxa d'una llei de mecenatge "que beneficie i facilite el treball del col·lectiu", homologar la condició d'artista d'elit amb la d'esportista d'elit, i el reconeixement de la figura del voluntari cultural i la seua equiparació amb el voluntari social, en convocatòries, subvencions o processos de licitació.

Així mateix, la CESM ha elaborat una proposta perquè hi haja un canvi de marc normatiu que, segons ells, en l'actualitat "lesiona els interessos de les societats musicals", considerades entitats no lucratives (ENL), que en molts casos la legislació tracta com a empreses, no contempla la seua singularitat i característiques i és "especialment greu en matèria tributària".

A més, han explicat que existeix "una impossibilitat material" d'obtindre la declaració d'utilitat pública per a activitats econòmiques, que, en el cas de les societats musicals, constitueixen un mitjà per a obtindre recursos i no una finalitat en si mateixa.

En el cas de la Comunitat Valenciana, el ple de la Diputació ja va aprovar per unanimitat el 30 d'octubre, sota petició de la CESM, demanar al govern central la rebaixa de l'IVA en els instruments musicals, del 21% actual al 10%.

També et pot interessar