Solten una tortuga a la platja del Saler amb seguiment satel·litari sobre biologia i rutes

La biòloga Sylvia Earle, exploradora i activista en defensa dels oceans, ha sigut l'encarregada de tornar l'animal a la mar

La biòloga, exploradora i activista en defensa dels oceans, Sylvia Earle, amb la tortuga a la platja del Saler
La biòloga, exploradora i activista en defensa dels oceans, Sylvia Earle, amb la tortuga a la platja del Saler / À Punt

La Fundació Oceanogràfic ha soltat una tortuga marina a la platja del Saler de València després de mesos de cura i tractament al seu centre. A l'animal se li ha col·locat un dispositiu de seguiment satel·litari que permetrà a la comunitat científica ampliar el coneixement sobre la biologia i les rutes migratòries d'aquests animals.

La biòloga, exploradora i activista en defensa dels oceans Sylvia Earle, premi Princesa d'Astúries de la Concòrdia el 2018, ha sigut l'encarregada de la solta de la tortuga, amb motiu de la seua visita a l'Oceanogràfic.

La tortuga s'ha recuperat a l'Arca de la Mar, un hospital de la Fundació Oceanogràfic on ingressen tortugues marines malaltes o ferides per a recuperar-se gràcies a les atencions de l'equip veterinari.

La Fundació Oceanogràfic disposa d'un servei de rescat disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, per a l'atenció de fauna marina encallada i viva en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, que ha participat en l'acte, ha afirmat que es tracta d'una fita important en el context de la capital verda europea 2024.

Es tracta de la tortuga que fa 770 que es recupera des de l'any 2017 gràcies a les atencions dels tècnics de la Fundació i a la qual, una vegada preparada per a tornar al seu hàbitat, se li ha instal·lat un dispositiu de seguiment satel·litari per a poder ampliar coneixements sobre aquests animals.

Catalá ha lloat el treball de la Fundació Oceanogràfic i el seu compromís social per a aportar nous coneixements, millorar la cura i benestar dels animals i informar i sensibilitzar tota la societat, amb la finalitat de millorar la conservació de les espècies i el seu hàbitat natural.

També et pot interessar

stats