Què són les matemàtiques afectives?

El professor Lluís Bonet defensa aquest mètode per a fer les matemàtiques més atractives per a l'alumnat

Què són les matemàtiques socioafectives? / À Punt NTC

Què són i com es poden ensenyar les matemàtiques amb un sentit socioafectiu? Per a conéixer aquest concepte en profunditat, hem parlat amb Lluís Bonet, professor de matemàtiques que ara treballa ensenyant uns altres docents. L'objectiu és acostar la ciència a la vida quotidiana i ajudar l'alumnat a pensar i perdre la por a equivocar-se. En definitiva, fer les matemàtiques més atractives per a l'alumnat. Això és el que està darrere del concepte de les matemàtiques socioafectives.

Bonet ha defensat com impartir la matèria atenent l'aplicació pràctica en la vida quotidiana de l'alumnat pot desterrar la idea que es planteja al professorat de: "I això per a què em servirà a mi en la meua vida?"

Un altre punt clau és fer les matemàtiques més amables i inclusives, desenvolupant habilitats socioafectives, com ara no tindre por d'equivocar-se. Es tracta de dur a terme estratègies de resolució de problemes que impliquen raonar, comunicar i representar. "La resolució de situacions problemàtiques ens ajuda a ser persones que saben pensar", ha defensat Bonet.

Però, sobretot, es tracta de fer entendre a la joventut que les matemàtiques són útils i que parlen del món que ens envolta.

També et pot interessar

stats