Sorprenen dos pescadors furtius amb 2,7 quilos d'angules vives capturades il·legalment

Se'ls atribueix un delicte contra la flora i la fauna, ja que les pescaren en dia inhàbil i es tracta d'una espècie protegida

Poal amb les angules requisades
Cabàs amb les angules requisades / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil de València han sorprés de matinada dos homes amb 2.685 grams d'angules vives, una espècie protegida per estar amenaçada, pescades en dia inhàbil i a través de la tècnica no autoritzada del salabre. Es practica mitjançant un instrument consistent en una bossa de xarxa fixada a l'extrem d'una canya o d'un pal. En un comunicat difós aquest dimecres, l'institut armat ha informat que s'investiga per aquests fets els dos pescadors furtius, de 28 i 59 anys, després de sorprendre'ls amb un cabàs de goma que contenia angules vives. Aquesta espècie ha patit de manera directa el furtivisme i el tràfic il·legal, recorden.

L'actuació policial s'emmarca en l'operació Glass eels, que va començar amb l'objectiu de plantar cara al tràfic il·lícit d'anguila europea (Anguilla anguilla) per part de grups delinqüencials. Abasta des de la pesca il·lícita en la fase d'angula, l'exportació posterior i la reintroducció a la Unió Europea ja com a anguila en els canals de comerç i consum. Des de l'inici al final de la temporada de pesca, la Guàrdia Civil realitza vigilàncies contínues en llocs factibles per a enxampar aquesta cobejada espècie, així com en ports, aeroports i vies de comunicació.

La Guàrdia Civil ha retornat els exemplars d'angules a l'ecosistema
La Guàrdia Civil ha retornat els exemplars d'angules a l'ecosistema / Guàrdia Civil

La captura de l'angula té requisits especials, ja que es tracta d'una espècie inclosa en el Conveni sobre el comerç internacional d'espècies amenaçades de fauna i flora silvestres (Cites) així com en el reglament europeu 338/97, relatiu a la protecció d'espècies de la fauna i flora silvestres mitjançant el control del comerç i posteriors modificacions.

A més, es dona la circumstància que el dia que passaren els fets investigats era inhàbil per a exercir la pesca d'aquesta espècie, per la qual cosa els agents confiscaren les capturades per a pesar-les en una bàscula oficial i, després, les retornaren al medi natural per a evitar que moriren.

Amb motiu del servei realitzat es va obrir una investigació a les dues persones, a qui havien sorprés per un supòsit il·lícit penal en contravindre les lleis o disposicions de caràcter general per pescar espècies protegides de fauna silvestre. Se'ls atribueix un delicte contra la flora i la fauna per la pesca d'angules en dia no hàbil. Les diligències s'han lliurat a la Fiscalia de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats