L'STEPV demana repetir l'adjudicació de tres categories d'interins en secundària perquè hi han detectat "errades"

Educació assegura que el còmput final de reclamacions és semblant al d'anys anteriors, tot i que enguany el procés ha sigut "totalment extraordinari" i "moltíssim més voluminós"

Docents concentrats aquest dimarts davant la seu de la Conselleria d'Educació a València
Docents concentrats davant la seu de la Conselleria d'Educació a València (arxiu) / À Punt NTC

L'STEPV ha detectat "incidències" en les llistes publicades per la Conselleria d'Educació amb les adjudicacions finals d'interins en Secundària. El sindicat, majoritari entre el professorat públic valencià, assegura que les errades afecten "col·lectivament" tres categories del cos i demana que es torne a repetir el repartiment de vacants en aquestes. En concret, segons han explicat representants de l'ens, el professorat afectat és el tècnic de Formació Professional (FP), el de Cultura Clàssica (grec i llatí) i el dels ámbits científic i humanístic de les anomenades "especilitats en cremallera", aquelles que incorporen gent d'altres especialitats.

"Hem rebut moltes queixes i hem detectat que afecten col·lectivament els grups", ha manifestat el portaveu de l'STEPV, Marc Candela, que no ha pogut precisar encara quantes vacants poden estar mal assignades per aquest equívoc. El representant sindical ha atés À Punt NTC a les portes de la seu de la Conselleria d'Educació a València, fins on s'ha desplaçat per a traslladar la informació. "S'hauria de repetir l'adjudicació. Per tercera vegada. Però ha d'eixir ben feta. Si no, generes un perjudici. I, si no es resol, entres en vies judicials, peticions de danys patrimonials, etcètera", ha manifestat Candela.

Altres sindicats de la comunitat docent —ANPE, CCOO i UGT-PV— també han alertat d'errades en l'última llista publicada per Educació, que la conselleria donava per definitiva després de diverses correccions des del 10 d'agost passat. ANPE assenyala errades en les especialitats de música i arts escèniques i urgeix el departament de José Antonio Rovira perquè done una solució "urgent i definitiva", començant per la rectificació dels llistats per a evitar l'efecte dòmino dels errors. També reclamen l'avançament dels procediments d'inici de curs per als anys vinents perquè els docents i el personal de l'administració "mereixen eliminar incerteses i gaudir d'un descans estival que permeta un desenvolupament de curs en condicions", han apuntat en un comunicat.

Un volum de reclamacions semblant al 2022, segons Educació

Aquest dijous el conseller mateix ha comparegut per a donar explicacions públiques i una cronologia detallada de com ha sigut el procés d'adjudicacions de places i l'allau d'incidències que l'han envoltat. Rovira ha donat ja la crisi per tancada, una vegada que s'ha publicat l'última llista que estava pendent i en el qual els sindicats continuen alertant d'errades. El responsable educatiu ha deixat clar que el d'enguany ha sigut un procediment "totalment extraordinari, moltíssim més voluminós", i ha denunciat que l'equip anterior de govern no va posar-hi "els mitjans adequats". També ha acusat els responsables de personal docent en la legislatura passada d'haver abandonat els seus llocs abans de completar el traspàs de poders i deixar les adjudicacions del professorat "empantanades".

En tot cas, Rovira ha relativitzat el volum de les incidències que hi ha hagut enguany, tenint en compte la dificultat que els plantejava afegir a l'equació les estabilitzacions d'interins i el retard en les oposicions. Segons les xifres que ha proporcionat, el 2022 hi hagué 281 sobre adjudicacions a docents i l'administració autonòmica en va acceptar 86. En aquest últim procés les reclamacions sobre les llistes rectificades pugen a 126 "i n'acceptàrem vora 90" ha dit el responsable educatiu, que remarca que són "pràcticament les mateixes que l'any passat, quan el procés va ser normal i ordinari".

També et pot interessar

stats