El Suprem dicta que conviure amb una nova parella extingeix el dret a l'ús de l'habitatge familiar després del divorci
El tribunal explica que “la introducció d'una tercera persona fa perdre a l'habitatge la seua antiga naturalesa per a servir en el seu ús a una família diferent”.
El Tribunal Suprem ha establit que el pare o la mare que viu amb els seus fills en un habitatge familiar en règim de societat de guanys i que introdueix la seua nova parella a conviure amb ells de manera estable després del divorci, perd el dret a gaudir de l'ús d'aquesta casa i, per tant, haurà d'abandonar la residència.
La sentència ve precedida d'una demanda per part d'un home de Valladolid que es va divorciar i la seua exparella es va quedar amb els seus fills en l'habitatge familiar. Passat un temps, va entrar a viure a la casa comuna la seua nova parella. La resolució del Suprem desestima el recurs de cassació de la fiscalia contra la sentència de l'Audiència Provincial de Valladolid que havia acordat l'extinció del dret d'ús de l'habitatge.
El Ple de la Sala Primera del Suprem afirma que el dret a residir en l'habitatge familiar es manté “mentre que es conserve aquest caràcter familiar”, i en el cas concret de la família de Valladolid, aquest caràcter “ha desaparegut, no perquè la mare i fills han deixat de viure en ella, sinó per l'entrada d'un tercer”.
El suprem explica que “la introducció d'una tercera persona fa perdre a l'habitatge la seua antiga naturalesa per servir en el seu ús a una família diferent” i recorda que el caràcter de guanys de l'immoble facilita altres solucions econòmiques que permeten precisament aqueixa conciliació d'interessos com, per exemple, que el tercer compre la part de la casa que li correspon al que no resideix en ella.