Susana Gisbert: "La conscienciació social és fonamental perquè les víctimes d'agressions sexuals denuncien"
La fiscal especialitzada en violència masclista recorda que la denúncia de la víctima és necessària en casos d'agressions sexuals.
La fiscal especialitzada en violència de gènere Susana Gisbert ha atribuït l'augment de denúncies per agressions sexuals a la conscienciació social en contra d'aquests comportaments.
Així s'ha expressat la Gisbert en Les notícies del matí en referència a l'increment de casos d'agressions en grup, com la denunciada a Benidorm. La jutgessa que investiga la violació d’una jove de 20 anys ha decretat presó provisional per a tres dels cinc acusats.
Aquest nou cas contribueix a un estiu negre pel que fa a les agressions sexuals, i a un any que ja acumula 38 dones assassinades per les parelles o exparelles. Per a Gisbert, que els últims anys haja augmentat l'interés sobre la violència contra la dona i que se la considere una qüestió rellevant en l'àmbit social ha pogut ser clau en uns casos en què, recorda, és necessària la denúncia per part de la víctima per tal que els agressors siguen jutjats. "La conscienciació fa que dones que no haurien denunciat en altres circumstàncies, ho facen".
La fiscal també considera clau la mobilització ciutadana contra la primera sentència judicial de La Manada. "És molt important que la gent s'ha animat a eixir al carrer per a queixar-se d'una resolució del poder judicial, com fem tots i totes amb les resolucions del legislatiu o de l'executiu", ha remarcat.
Per a Gisbert és fonamental recordar, que a diferència d'aquest tipus d'agressions sexuals, en els casos violència de gènere no és necessària la denúncia per part de la víctima i, per tant, tota la societat està obligada a posar en coneixement de la justícia qualsevol indici o evidència.
Sobre les campanyes de conscienciació, Gisbert ha recalcat la importància de posar el focus en els agressors i no en les víctimes. També ha compartit el seu rebuig sobre l'última campanya sobre violència de gènere promoguda des del govern d'Andalusia. Amaga la realitat del problema amb termes com "maltractament". En aquest sentit, denuncia que "sembla que un dels partits que va formar part d'un pacte aprovat per unanimitat ara està eludint parlar de violència de gènere per a no molestar els seus socis de govern".