Suspenen la desfilada aèria del 12 d’octubre a Madrid per la pluja

Enguany no es veurà el salt en paracaigudes amb la bandera ni la Patrulla Àguila pintarà el cel de groc i roig

Moment en què el primer avió per l'esquerra creuava Madrid deixant un rastre morat
Imatge d'arxiu de la Patrulla Àguila pintant la bandera espanyola en el cel / À Punt NTC

La pluja ha obligat a suspendre la desfilada aèria, el salt de paracaigudistes i l'eixida de la Patrulla Àguila d’este 12 d’octubre a Madrid, segons fonts del Ministeri de Defensa. Sí que es manté la desfilada militar terrestre. 

En un principi s’havia decidit mantindre l’exhibició de la Patrulla Àguila, que havia de pintar el cel amb els colors de la bandera espanyola, però finalment s’ha cancel·lat tota la desfilada aèria.

Així, enguany no es veurà el salt en paracaigudes de la Patrulla Acrobàtica de Paracaigudisme de l'Exèrcit de l'Aire i de l'Espai (Papea) amb la bandera nacional. Un salt que, com a novetat enguany, incloïa una altra bandera per a commemorar el 10é aniversari de la proclamació del rei Felip VI.

Estava previst que en la desfilada aèria, que havia d'obrir els actes de celebració d’este 12 d’octubre, participaren 59 avions i 26 helicòpters.

Açò obliga a modificar l’agenda d’actes, que havien de començar a les 11:00 amb l’arribada de ses majestats i la princesa Elionor, i començaven amb la desfilada aèria, seguida de la desfilada terrestre, tant mecanitzada, amb 117 vehicles i 49 motos, com la d'efectius a peu.

També et pot interessar

stats