T'ajudem a elaborar un menú aniticrisi: econòmic i saludable
Amb la pujada dels preus es pot tendir a consumir menys productes naturals i de menor qualitat perquè són més barats
Fer la compra s’ha convertit quasi en un exercici matemàtic des de l’escalada de preus dels aliments. Els costums a l’hora d’anar al supermercat han canviat, i per a estalviar a vegades se sacrifica la qualitat dels queviures que es consumeixen.
Però es pot arribar a un equilibri per a gaudir d’un menú saludable i econòmicament assequible. Aquests són els consells que dona Vanessa Martín, nutricionista de l’Institut Valencià Digestiu (IVADI).
- Planificar el menú de tota la setmana per a estalviar en la cistella de la compra.
- Productes congelats, com les verdures, són més barats i igualment saludables si no tenen additius.
- Els ous, el pollastre i el peix aporten la proteïna necessària per a un menú saludable i continuen sent econòmics a pesar de la pujada de preus.
- El pa de massa mare i rent adequat pot durar més temps encara que siga un poc més car.
- La creïlla i el moniato són exemples d’hidrats de carboni de bona qualitat.