Ampli desplegament policial al Marroc per a impedir que vora 400 persones migrants salten la tanca de Ceuta

Els centenars de joves s'havien congregat a la tanca arran d'una crida per xarxes socials

Imatges de les 200 persones que s'han reunit a la frontera de Marroc amb Ceuta
Imatges de les 200 persones que s'han reunit a la frontera del Marroc amb Espanya / Faro TV

Els cossos i forces de seguretat de l'Estat han estat tancant al llarg del matí, de manera intermitent, la frontera sud del Tarajal que la separa la ciutat autònoma del Marroc amb Ceuta, per l'intent d'entrada de vora 400 persones migrants, entre subsaharians i marroquins. Fonts policials han informat que, des de les 11:00 hores, s'ha hagut d'adoptar eixa mesura —tancar de manera intermitent la frontera— per a controlar les persones que intentaven saltar la tanca pel costat més pròxim a la zona de duana entre dissabte i diumenge. Això, junt amb un desplegament ampli de la policia marroquina, amb centenars d'agents i vehicles, ha impedit que els migrants boten la doble tanca. També han emprat autobusos per a traslladar els migrants que han participat en l'intent cap a zones allunyades de la frontera espanyola.

Per aire, terra i, sobretot, per via marítima, els agents redoblaven esforços. L'últim intent es produïa per mar a la platja del poble marroquí de Beliones en què, almenys un jove, expliquen els principals mitjans marroquís, ha mort en intentar arribar a Ceuta nadant. Ho feia junt amb una trentena de migrants, com a alternativa, que també han intentat arribar-hi nadant.

El Marroc ha estat dispersant les desenes de persones que s'havien congregat en una muntanya pròxima per a intentar fer el salt. Sembla que durant la nit grups de joves recorrien els carrers de la localitat fronterera marroquina de Fnideq disposats a intentar passar arran d'una crida massiva feta per internet amb missatges com "quedem el 15/09", "tant de bo el 15/9" o "15/9 Fnideq-Ceuta", acompanyats d'imatges de la mar o vistes de Ceuta.

La Guàrdia Civil espanyola, per la seua part, roman desplegada en la zona amb un dispositiu especial encara que, de moment, cap dels migrants ha aconseguit superar la doble tanca de més de deu metres d'alt.

També et pot interessar

stats