El TC avala que les adolescents de 16 i 17 anys puguen avortar sense consentiment patern
Estableix els hospitals públics com a centres de referència per a l'avortament i elimina l'obligació d'informar les joves sobre les ajudes a la maternitat i també el termini de reflexió de tres dies
El ple del Tribunal Constitucional ha avalat este dimarts la reforma de la llei de l'avortament que permet interrompre l'embaràs a les joves de 16 i 17 anys sense consentiment patern i que estableix els hospitals públics com a centres de referència per a esta intervenció.
Fonts jurídiques han informat que la cort de garanties ha rebutjat el recurs de Vox amb els set vots a favor de la majoria progressista enfront dels quatre de la minoria conservadora.
És un resultat idèntic al de fa just un any, quan el tribunal va avalar la llei de terminis, impulsada pel govern del socialista de José Luis Rodríguez Zapatero.
Recurs de Vox rebutjat per set vots en contra i quatre a favor
En concret, han anunciat un vot particular els magistrats Ricardo Enríquez, Enrique Arnaldo, César Tolosa i la magistrada Concepción Espejel, afigen les fonts, que expliquen que l'esborrany de sentència de la magistrada Laura Díez s'ha aprovat sense cap modificació.
Vox sostenia en el recurs que la norma podria vulnerar diversos preceptes constitucionals com els principis de llibertat, pluralitat i legalitat, així com els drets a la igualtat, a la vida i a la llibertat ideològica.
La reforma de la llei de l'avortament acaba amb la necessitat de comptar amb el consentiment patern per a les joves de 16 i 17 anys, un requisit introduït el 2015 pel govern del PP, i estableix els hospitals públics com a centres de referència per a estes intervencions.
El text recull la creació d'un registre d'objectors de consciència per al personal sanitari i elimina l'obligació d'informar la dona sobre les prestacions i ajudes de suport a la maternitat i també el termini de reflexió de tres dies.